Sjekkliste for deg som er ny kunde av TV via fibernett

Det er viktig for oss at du som ny kunde kommer i gang så kjapt og enkelt som mulig. Derfor har vi laget en liste med ting det er greit å vite om før du får på plass den nye TV-dekoderen for fibernett. 

 

Avslutt avtalen med TV-leverandøren du bytter fra 

Start med å si opp avtalen du har med TV-leverandøren du bytter fra, sånn at Allente sitt TV-signal kan nå frem. Det er nemlig slik at kun én leverandør kan sende TV-signal via fibernettet om gangen.

Installer bredbåndet først 

Har du bestilt bredbånd fra oss må du installere det før du installerer TV-dekoderen. Du finner informasjon om installering av trådløst bredbånd her. 

TV-dekoderen din kommer til å trenge tilgang til internett 

Hvis du har bredbånd fra før av, så kan det være greit å gjøre klart navnet og passordet til WiFi-en din. Det samme gjelder innloggingsinformasjonen til Google-kontoen din.  

Hvis du ikke har en Google-konto, så er det enkelt å opprette en ny. Du kan lese om hvordan du gjør det her.

Slik kobler du til den nye TV-dekoderen for fibernett

Gå til tilkoblingsavsnittet i bruksanvisningen for Allente 1 her.

Forvent en telefon fra en av våre montører

I tiden etter at du har bestilit TV via fiber, så kommer en av våre montører til ringe deg for å avtale tid for installasjon. Bli derfor ikke skremt hvis et ukjent nummer ringer deg - det kan godt hende det er oss!

Bli kjent med Min side på allente.no 

Min side finner du nyttig informasjon om TV-dekoderen din og abonnementet ditt. Du logger enkelt inn med brukernavnet og passordet ditt. Hvis du ikke har det, så oppretter du en ny bruker på innloggingssiden til Min side.

Inne på Min side har du mulighet til å chatte med kundeservice, se og betale fakturaen din, og å få verdifulle tips til hvordan du kan få mest mulig ut av abonnementet ditt. 

Kom i gang med Allente-appen 

Mens du venter på å motta TV-dekoderen din, så kan du se på TV, og streame serier og filmer i Allente-appen. Allente-appen kan du laste ned på den enheten du foretrekker å streame underholdning på, enten det er mobil, nettbrett og / eller Apple-TV. Du kan også bruke den i nettleseren din.

Underholdningstilbudet i appen er det samme som du får med TV-dekoderen din. Du finner mer informasjon om Allente sin strømmetjeneste og hvordan du kommer i gang med den her.

Første faktura 

Den første fakturaen inneholder engangskostnader som for eksempel startavgift, frakt og miljøavgift. Du finner en komplett oversikt over de engangskonstnadene som gjelder deg og ditt nye abonnement på ordrebekreftelsen din. Du kan lese mer om fakturaene våre her. 

Hvis du ønsker å slippe faktureringsavgifter, så kan du sette opp betaling via e-faktura eller AutoGiro. Les mer om hvordan du gjør det her.