Julekalendere 2023

Vår guide til julekalendere på TV

Lite får i gang julestemningen som julekalendere - og dét kan vi! Enten du er klar den nye Snøfall sesonge, eller du tradisjonen tro bare måå se klassikerne – her finner du en komplett oversikt over hvilke julekalendere du kan se på TV og streaming i år!

 

👉 Nye julekalendere

👉 Julekalendere til barn

👉 Julekalendere til voksne

 

Nye julekalendere 2023

Disse julekalenderene har allerede blitt annonsert, og vi gleder oss stort til å se nye fjes i kjente konsepter!

Julekalenderen Snøfall handler om Noah på 10 år. Han har et veldig viktig juleønske som han sender til nissen, men tenk om brevet ikke kommer fram i tide? Bli med tilbake til magiske og mystiske Snøfall.

Igjen har Markus Neby samlet 24 kjendiser til den reality-tunge julekalenderen som utfordrer i julestrias vanskeligste utfordringer. Årets deltakere i «24-stjerners julekalender» er hentet fra musikkbransjen, scenen og politikken og vi får se blant andre TIX, Jenny Jensen, Carina Dahl og Emilie Skolmen kjempe - hvem står igjen som årets julestjerne i år?

Asbjørn Brekkes julekalender

Espen Eckbo er tilbake med en av sine aller største suksesser! Hver dag i adventstida kan vi glede oss til nye gjester og kleine situasjoner når Asbjørn Brekke gjør klart til jul.

Asbjørn Brekkes julekalender

De beste julekalenderene til barn

Du finner flust av familievennlige julekalendere hos NRK og TV 2! Skal barna introduseres for favorittene fra barndommen, eller er dette julen nye tradisjoner skal lages?

Julekalendere til barn fra NRK

Kanskje skal barna introduseres til "Jul i Blåfjell" eller "Jul på Månetoppen"? Eller skal julemagien vekkes med "Kristianias Magiske Tivoliteater" - en varm og flott fortelling til alle aldre om hva som faktisk er viktig her i livet? Ellers anbefaler vi "Julekalendermaskinen" og "Supernytts julekalender" - artige programmer hvor det telles ned til jul med forskjellige oppgaver og aktiviteter.

Hos TV 2 Play finner dere både "Tinka og Kongespillet" og "Tinka og sjelens speil" - magiske fortellinger om nissen Tinka og mennesket Lasse prøver å finne ut hvorfor nissene har tapt sin magi, og hvorfor den magiske julestjernenikke lengre blir tent fra toppen av ensomhetens tårn. For de litt større barna er "Julestjerna" en varm og fin fortelling vi anbefaler på det sterkeste!

Tradisjonelle julekalendere fra NRK

Tiår med nostalgi og kjær julestemning finner du i NRK sin egne app. Der venter klassikere som «Jul i skomakergata», «Jul i Blåfjell» og «Amalies jul» for å nevne noen få! Du finner også litt mindre kjente som "Teodors Julekalender" og "Vertshuset den Gyldne Hale".

Julekalendere til voksne

Bloddryppende krim, stigende promille, skitne vitser eller kanskje fergedrama?

Nissene i bingen

Kjent konsept som vel egentlig ikke trenger en forklaring? 24 kjendiser kledd ut som nisser inne på en låve(eller binge, eller skog og hei) hvor de stemmes ut en etter en. Du finner "Nissene i bingen", "Nissene på låven" og "Nissene over skog og hei" hos Discovery+!

Nissene i bingen

Jul i Blodfjell

En rik onkel inviterer til juletreff, og mens familiemedlemmene faller som fluer, bakes det julekaker, koses, og pyntes til jul. Den påfølgende sesongen skal Svein Soot og Nanna løse et 20 år gammelt forsvinningsmysterie. Hos Discovery+ ser du begge sesongene!

Flere titler som absolutt ikke trenger en introduksjon! Det er nok av humoristiske julekalendere tilgjengelig hos TV 2 Play! Og er du i det litt ekstra nostalgiske hjørnet finner du også "Julefergå" hos TV 2 Play.