Kodenavn: Annika har premiere på SkyShowtime 30/9!

Kodenavn: Annika – nordic noir "with a twist”

Kunstverdenen var den perfekte scenen for SkyShowtimes nye krimsereie «Kodenavn: Annika»!

 

Før premieren på SkyShowtimes første originalserie traff vi flere av seriens skuespillere for å ta en prat om karakterene og inspillingen som foregikk i Sverige og Finland. Hvordan var det egentlig for Sannah Nedergård å portrettere en rolle med dobbel identitet? Hva fikk Helena Bergström til å takke ja til å spille mystiske Agatha? Og hvorfor syntes Ardalan Esmaili, som spiller eieren av et auksjonshus, kunstverdenen er den perfekte scenen for en thriller?

 

«Kodenavn: Annika» har premiere på SkyShowtime 30. september, men du som er Allente-kunde kan allerede se den første episoden i Allente-appen.

 

imageu4hv5.png

- Emma er veldig finsk, hun er en kul, grå mus. Annika er noe helt annet, hun er skarp, selvsikker og ikke redd for å ta plass.

 

Sannah Nedergård som Annika Stormare aka Emma Haka

Kan du fortelle oss litt om karakterene dine?

Jeg spiller den selvsikre og litt sta politibetjenten Emma Haka. Som ekspert på kunstbedrageri innen det finske politiet drar Emma til Stockholm for å gå undercover som kunstkjenneren Annika Stormare.

 

Du spiller to karakterer i en og samme serie, hvordan var det å portrettere to så ulike roller?

Først og fremst så hadde jeg det beste teamet rundt meg med sminke, kostymer og det kjempebra manus – det gjorde mye! Men alt bygger på Emma, og hun Annika Stormare er bare en karakter hun spiller. Emma og Annika er veldig ulike. Emma er veldig finsk, hun er en kul, grå mus. Annika er noe helt annet, hun er skarp, selvsikker og ikke redd for å ta plass.

 

Hvilke forskjeller mellom Finland og Sverige ser vi i serien?

Det visuelle skiltes veldig tydelig, og vises på et vakkert vis gjennom hele serien. Fra Finland ser vi kalde, nakne og mørke miljøer, mens de svenske scenene preges av åpne, lyse og vakre miljøer.

 

Hva tror du seerne kommer til å syntes om serien?

Jeg håper de vil sette pris på serien som en nordic noir «with a twist»

 

imagejv8ya.png

- Da jeg leste manus følte jeg med en gang at det var en veldig interessant fortelling. Det er en spesiell og uvanlig historie.

 

Helena Bergström som Agatha Torstensson

Du er en av våre største skuespillere i Sverige. Hva fikk deg til å takke ja til rollen som Agatha?

Da jeg pratet med regissøren Annila, og jeg fikk lese manus, ble jeg veldig positiv og kjente med en gang at det var en veldig interessant fortelling. Det er en spesiell og uvanlig historie. En krimfortelling, som vi virkelig ser ofte, men med denne serien har vi tatt ett nytt grep. Jeg er kjempeglad for at jeg ble spurt, og at jeg har fått jobbe med alle de fantastiske skuespillerne.

 

Hvordan var det å jobbe med AJ Annila?

Hun var fantastisk å jobbe med, det var et avslappet og trygt miljø å arbeide i. Han støttet virkelig oss skuespillere!

 

I serien er Emmas virkelige trussel Agatha, kan du fortelle oss litt om henne?

Hun er en mystisk kvinne, som har en slags tilkobling til Emmas alias Annika. Jeg og Sannah hadde veldig artige scener sammen. Nå får jeg jo ikke røpe handlingen, men det er en veldig traumatisk historie som ligger bak Agathas kobling til Annika. Agatha er en trussel for Emma, som kan avsløre aliaset Annika.

 

imagej4k14.png

- Kunstverdenen er det perfekte miljøet for en thriller. Hva er ekte, og hva er falskt?

 

Ardalan Esmaili som Rasmus Ståhlgren

Du er med i Sveriges bidrag til neste års Oscar – grattis! I «Kodenavn: Annika» spiller du Rasmus Ståhlgren, eieren av auksjonshuset Ståhlgrens. Hvorfor tror du kunstverdenen er et passende miljø for denne typen serie?

Kunstverdenen er mystisk, og jeg tror at det finnes mange som ikke kjenner seg helt igjen i den verdenen. Det er det perfekte miljøet for en thriller. Hva er ekte, og hva er falskt? Det kan du se både i kunstverdenen, men også i seriens karakterer. Bra tenkt av seriens skaper Mia Ylönen!

 

Din karakter Rasmus er både sofistikert og kald, men samtidig en mørk og skremmende person. Hva var ditt første inntrykk av han?

Han er en mann med en vanntank. Når man ser en mann med en vanntank i manus, vil man jo dykke ned i karakteren med en gang! Det første jeg fikk lese var faktisk en sensuell scene, det var veldig interessant!

 

Var innspillingen like intensiv og actionfylt som serien?

Serien har veldig intensive scener, men arbeidet bak kamera var alltid rolig, trygt og velorganisert gjennom hele innspillingen.

 

imagecd4g.png

- Rina har ena foten hos familien som den bollebakende fotballsmammaen, og den andre i en verden av tung kriminalitet.

 

Eva Melander som Rina Olander

Du spiller Emmas kollega i det svenske politiet. Kan du fortelle litt om deres relasjon?

Rina er den som tar vare på og guider Emma gjennom oppdraget i Stockholm. Hun hjelper Emma med å skape karakteren Annika, og er med i øret gjennom hele oppdraget.

 

Kan du fortelle litt mer om Rina?

Alle karakterene i serien har på et eller annet sett doble identiteter. Rina har den ene foten hos familien som den bollebakende fotballsmammaen, og den andre i en verden av tung kriminalitet gjennom hennes politiarbeid. De to karakterene i en person er det veldig interessant å få portrettere.

 

Hvordan var det å spille i en finsk/svensk produksjon?

Jeg liker finnenes litt mørkere humor! Det finske fortelleskapet er litt mer langsomt, men mer rett på sak. Vi svensker prater mer rundt emnet, og vil forklare alt så grundig, det tar unødvendig mye energi.

Kort om "Kodenavn: Annika"

SkyShowtimes nye krimserie "Kodenavn: Annika" følger den finske politibetjenten Emma Haka som får i oppdrag å infiltrere et korrupsjonsnettverk i Stockholms kunstverden. Emma går inn i rollen som  Annika Stormare, men dras snart ned i underverdenen.

Høstens nyheter fra SkyShowtime

Poker Face

Charlie, som har en ekstraordinær evne til å se når folk lyver, cruiser gjennom livet i sin Plymouth Barracuda og møter på den ene merkelige forbrytelsen etter den andre som hun bare må løse.

Se Poker Face nå
Special Ops: Lioness

Joe forsøker å balansere livet som spydspissen i CIAs krig mot terror og rekruterer Cruz, en kvinnelig spesialagent fra marinen, som undercoveragent i Lioness-programmet. Spionthrilleren Special Ops: Lioness har premiere i oktober på SkyShowtime.

Flere serier fra SkyShowtime

Med Allente-appen kan du se TV-kanaler, sport, film, serier og barnas favoritter hvor hen du befinner deg - og på opp til fire skjermer samtidig.