Kom i gang med Allente-appen

Last ned Allente-appen:

Finn frem kameraet på mobiltelefonen din og scan QR-koden. Har du iPhone velger du App store, har du ikke iPhone velger du Google Play.

App store (iPhone):

Allente_App_store_QRcode.png

Google Play:

Allente_Google_Play_QRcode.png

 

Logg inn på Allente

For å logge inn på Allente må du logge inn med din e-postadresse som du oppga når du kjøpte abonnementet.

Har du ikke satt et passord før, eller ikke husker det? Ikke noe problem, sett passord her

Husker du ikke brukernavnet ditt?

Kjenner du ikke til denne epostadressen? Følg stegene nedenfor og du er klar på et par minutter 👇

  1. Gå inn på Min Side
  2. Under "Nettopp blitt kunde?" velger du "Opprett bruker"
  3. Følg stegene for å opprette Allente-kontoen din. 


   Merk! E-posten og passordet du velger blir det du logger inn med i både Allente-appen og på Min Side.

  4. Ferdig! Last ned Allente-appen til enheten din (hvis du ikke allerede har gjort det), logg inn med det du nettopp har registrert og start streamingen.

Bli kjent med Allente-appen

  
 • Home.png Hjem 

  "Hjem" er vår startside, der du alltid havner når du starter appen. Der finner du "På TV akkurat nå" "Fortsett å se", populært innhold i ulike kategorier og en liste med TV-kanalene dine. Har du leid film eller serier kan du finne disse i en egen liste som heter "Mine kjøp" på startsiden. Lei eller kjøp film/serier så kan du gjøre det enkelt via streamingwebben (tv.allente.no) samt via TV-boksene Allente 1 og OnePlace. Du kan også se på de filmene/seriene du har leid i øvrige Allente-apper. 

  Tips: Hvis du ser en liten pil eller tre priker etter tittelen/kategorien kan du trykke på den for å se mer. Du får da opp en hel side med alt streaminginnhold under den valgte tittelen/kategorien. Pilen etter tittelen/kategorien "På TV akkurat nå" går til en egen side med alle de tilgjengelige TV-kanalene dine og for hver kanal kan du se mer informasjon om pågående og kommende programmer. 

 • 
 • Catchup.png Ukesarkiv

  Her finner du programmene fra de seneste 7 dagene, sortert per kanal. 

 • 
 • Movies.png Filmer

  Avhengig av hvilket abonnement du har, så finner du filmer fra Skyshowtime, Viaplay, BBC Nordic+, TV 2 Play og HBO Max. 

  Filmene som vises i listene er kun et utvalg. For å se alle titlene klikk på pilen etter tittelen (mobil/nettbrett/web) eller de tre prikkene lengst oppe til høyre av listen. (Apple TV/Smart-TV-apper) Du kan selvsagt også søke etter en spesifikk tittel du ser etter.

   

 • 
 • Series.png Serier

  Avhengig av hvilket abonnement du har, så finner du serier fra Skyshowtime, Viaplay, BBC Nordic+, TV 2 Play og HBO Max. 

  Seriene som vises i listene er kun et utvalg. For å se alle titlene, klikk på pilen etter tittelen (mobil/nettbrett/web) eller de tre prikkene lengst oppe til høyre av listen. (Apple TV/smart-TV-apper) Du kn selvsagt også søke etter en spesifikk tittel du ser etter.

 • 
 • ico_sport.png Sport

  I appene våre for Smart-TV (Android TV, Samsung Smart TV og LG Smart TV) og Apple TV finner du et sportikon i menyen som tar deg videre til en medieliste med et antall kategorier for ulike sporter. 

  I appene for mobil og nettbrett, samt på tv.allente.no, finner du akkurat nå en medieliste på startsiden hvor alle aktuelle sportsbegivenheter er samlet.

 • 
 • Favorites.png Favoritter

  Her samles de programmene, seriene eller filmene som du har markert som favoritt. For å markere en film/serie som favoritt går du til programmet, film eller serien og markerer hjertet (Legg til i Favoritter) Dette fungerer i dag på moibil nettbrett og på streamingwebben. På Apple TV kan du også legge til TV-kanaler som favoritter. 

  Favoritter finnes ikke enn så lenge tilgjengelig i appene våre for Smart-TV, men det kommer innen kort tid. 

 • 
 • Settings.png Innstillinger

  Her kan du velge innstillingene for appen som du selv ønsker. 

  I appene for mobil og nettbrett, samt streamingwebben, er symbolet for innstillinger innledningsvis et "profilikon", men det kommer til å bli byttet til et tannhjul. 

  Språk for lyd og undertekster
  Lydspråk: norsk, svensk, dansk og finsk
  Undertekster: engelsk, norsk, svensk, dansk og finsk (eller skru av)

  Fint å vite:

  • Du kan kun endre språk for lyd og undertekster der det finnes flere språk tilgjengelig
  • Når du endrer språk på lyd eller undertekster under innstillinger gjelder endringen for alt innhold, helt til du endrer det igjen på samme sted
  • Du kan også endre lydspråk eller undertekster mens du ser på et avsnitt av en serie eller en film, men da endrer du bare midlertidig for det avsnittet eller filmen du ser på.

  App-språk 
  Her velger du hvilket språk som appen skal vises med. Du kan velge: engelsk, norsk, engelsk, svensk, dansk og finsk.
   
  Om appen 
  Her finner du blant annet brukernavnet ditt og hvilken app-versjon du bruker. 

  Samtykke
  Her finner du godkjenning av personlige anbefalinger og informasjon on Nielsens integritetspolicy.

Tips & øvrige funksjoner

 

  
 • Se fra start, pause og hopp tilbake i TV-kanaler

  Se fra start
  Med Apple TV, på streamingwebben og i våre Smart-TV-apper finnes det et ikon som gjør at du kan starte programmet fra begynnelsen. Se en "Fra start"-knapp Dette funker for utvalgte kanaler. 

  Pause og hoppe tilbake i TV-kanaler
  Når det gjelder å pause og hoppe tilbake i TV-kanalene er muligheten å gå tilbake opptil 2 timer, men om programmet er kortere kan du bare hoppe tilbake til pågående program sin start. Det varierer mellom kanalene hva som er tillatt. 

 • 
 • Spill neste episode automatisk

  Neste episode av en serie eller et program i Ukesarkivet blir avspilt automatisk når du har sett ferdig en episode, noe som gjør at du enkelt kan binge en serie. 

  Når rulleteksten starter, vises "Neste" og teksten "Neste episode starter om 20 sekunder" Når nedtellingen er over så starter neste episode automatisk. Du kan alltid velge å avbryte ved å trykke på krysset. 

 • 
 • Se mer - vis alt

  På streamingwebben og i appene for mobil og nettbrett avsluttes visse overskrifter på for eksempel startsiden med en liten pil. Klikker du på pilen åpnes en ny side med alt innhold vi har under den kategorien. 

  I Apple TV og i appene for Smart-TV finnes det tilsvarende måte å vise alt innholdet ved å klikke på ordet "Vis alt" eller symbolet med tre prikker lengst ut til høyre i listen med innhold. 

 • 
 • Fortsett å se

  Funksjonen "Fortsett å se", vil si at du kan fortsette å se på en annen enhet enn den du startet å se med. Det fungerer for TV-program, serier og filmer via streamingwebben, mobilen/nettbrett, Apple TV samt via TV-boksen din hvis du har en Allente 1 eller OnePlace. Unntaket er leie eller kjøpefilm, om du kun funnr under "Mine kjøp" på startsiden. 

  Funksjonen "Fortsett å se" er ikke tilgjengelig akkurat nå i vår Android TV-app - det vil si Android TV-modeller som Chromecast med Google TV, Xiaomi Mi TV eller Allente Streaming Hub. 

 • 
 • Apple AirPlay og Google Chromecast

  Allente-appen støtter casting fra data, mobil eller nettbrett til TV'en din med Apple AirPlay eller Google Chromecast.

  Slik kobler du til Google Chromecast 
  1. Koble til mobilen/nettbrett/data til samme WiFi som Chromecasten din 
  2. Trykk på Chromecast-symbolet image3erfq.png i Allente-appen.
  3. Marker Chromecasten din i listen over enheter som vises og start avspillingen

  Tips! Har du en Chromecast med fjernkontroll kan du laste ned Allente-appen til din Chromecast. Du finner den - og mange andre streamingapper for nedlastning fra Google Play Store.

  Slik kobler du til med Apple AirPlay
  1. Koble til mobilen/nettbrettet/dataen til samme nettverk som Apple AirPlay-kompatibel Smart-TV eller Mac. 
  2. Finn det du vil se på i Allente-appen og trykk på AirPlay-symbolet image8p01v.png i Allente-appen. 
  3. Velg TV, Apple TV eller Mac fra listen over enheten som vises

   

Stream på ulike enheter

Mobil, nettbrett, data eller via Smart-TV? Her har vi samlet alt du trenger å vite om de enhetene du kan bruke Allente-appen på.

Til oversikten

Spørsmål og svar om Allente-appen

  
 • Hvor mange enheter kan jeg streame på samtidig?

  Allente-kontoen din er personlig og du kan streame på opptil 4 enheter samtidig. En enhet kan feks være en datamaskin, mobil, nettbrett, Smart-TV, Apple TV eller en Chromecast. Har du en boks/dekoder fra oss regnes det som en enhet når du streamer fra den. Prøver å spille av innhold fra ytterligere en enhet byttes en annen enhet ut automatisk. Får du opp en informasjonsrute om at du har nådd maks antall enhter, må du gå tilbake til noen av de enhetene du har brukt tidligere for å fortsete å se. 

  Fint å vite: For noen kanaler finnes det ytterligere begrensninger som gjør at du kun kan se på den kanalen på en eller et fåtall enheter samtidig. Hvis du prøver å åpne samme kanal på enda en enhet får du en beskjed i appen om at du må bytte kanal.

 • 
 • Hvor kan jeg leie eller kjøpe filmer? 

  For øyeblikket kan du kun gjennomføre kjøpet på streamingnettstedet (tv.allente.no) og i Allente-appen for Apple TV, Samsung og LG Smart TV, samt via TV-boksene Allente 1 og One Place.

  På andre enheter som mobil og nettbrett samt Android TV (Android TV-modeller, Chromecast med Google TV og Allente Streaming Hub), kan du for øyeblikket ikke gjennomføre selve transaksjonen, men leier eller kjøper du en film på en annen enhet kan du se den på alle enheter. Du finner innhold du har kjøpt eller leid under kategorien "Mitt Innhold".

  Bra å vite: Hvis du leier via en av våre bokser eller en smart-TV, må du bekrefte transaksjonen med en PIN-kode. Den er forhåndsinnstilt til 1234 og kan endres på Min side, under Min profil.

 • 
 • Hvor finner jeg TV-kanalene mine?

  Gå til "Hjem" som er startsiden vår og der du alltid havner når du starter appen. Der finner du både det som vises på TV akkurat nå, men også alle TV-kanalene dine litt lenger ned på siden. 

  Hvi du klikker på pilen etter "På TV akkurat nå" så får du frem en side med alle kanaler og hva som blir sendt akkurat nå. Du kan også se hva som kommer etter i TV-oversikten. 

  Du finner også en annen visning av kanalene dine lenger ned på siden, der kan du klikke på pilen etter "Kanaler" for å få opp en ny side med alle kanaler. Klikk på kanallogo og start kanalen. 

 • 
 • Kan jeg finne informasjon om hva som sendes på TV en uke i forveien?

  For øyeblikker har vi bare mulighet til å vise hva som går på TV direkte, og hva som kommer etter det. Vi kommer tilbake med mer informasjon om fullstendig TV-guide senere.

 • 
 • Kan jeg laste ned filmer og serier og se offline?

  Å laste ned innhold og se offline er en funksjon som ikke finnes i Allente-appen, men det fungerer i Viaplay, HBO Max og TV 2 Play har i sine egne apper.

 • 
 • Jeg finner ikke snarveiene til TV 2 Play, Viaplay og HBO Max-appen lenger i Smart-TV-appene?

  Medielisten med streamingtjenester hvor du kan klikke deg direkte til andre streamingtjenester som TV 2 Play, Viaplay og HBO Max er ikke en funksjon per dags dato, men vi jobber med å få til dette.

 • 
 • Hvordan kan jeg bytte lydspråk eller slå på underteksten på ulike typer innhold?

  Du finner innstillinger for lydspråk og undertekster under "Innstillinger" 

  Når du endrer språk på lyd eller undertekster under innstillinger gjelder endringen for alt innhold, helt til du endrer det igjen på samme sted. 

  Du kan også endre lydspråk eller undertekster mens du ser på et avsnitt av en serie eller en film, men da endrer du bare midlertidig for det avsnittet eller filmen du ser på.

  Du kan bare endre lydspråk når det finnes flere språk tilgjengelig. 

   

 • 
 • Hvilke Smart TV-apper finnes Allente-appen for?

  Allente-appen er tilgjengelig for LG og Samsung Smart-TV-modeller fra 2018, samt Android TV-modeller med et operativsystem på minst 8.0 - blant annet Sony, Phillips og Toshiba. Dessuten finnes appen til andre Android TV-enheter som Chromecast med Google TV, Xiaomi Mi TV eller Allente Streaming Hub.

 • 
 • Kan man bruke Allente-appen til Chromecast med Google TV?

  Ja, det kan man! Det er Allente sin Android TV-app som brukes til Chromecast med Google TV, og også til Allente Streaming Hub.

 • 
 • Hvilken bredbåndshastighet kreves for å bruke Allente-appen med god kvalitet?

  Du må ha en raks og stabil internett-tilkobling, med en bredbåndshastighet på minst 30 Mbit/s for å streame innholdet i Allente-appen med god kvalitet. 

 • 
 • Hva kan jeg se i Allente-appen?

  I Allente-appen kan du streame TV-kanalene dine, se Ukesarkiv samt filmer og serier fra flere streamingtjenester. Hvilket innhold du har tilgang til, avhenger av hvilken TV-pakke du har. Alle kunder har mulighet til å leie og kjøpe filmer og serier.

 • 
 • Koster Allente-appen noe?

  Nei, den er kostnadsfri og inkludert i abonnementet ditt.