dd
©2023 Foto: Rune Bendiksen/Viaplay

Intervju med Formel 1-kommentator Atle Guldbrandsen

Årets Formel 1-sesong er rett rundt hjørnet og vi har tatt en liten prat med Atle Guldbrandsen om årets sesong.

Max Verstappen står trygt og stødig, men vil Sergio Perez stå imot trykket fra Daniel Ricciardo som uttalt vil ha tilbake setet han forlot i 2018?

Nei, jeg tror ikke Sergio Perez vil stå imot trykket, men jeg tror heller ikke Daniel Ricciardo kommer til å erstatte ham. Ricciardo har ikke imponert nok i sitt comeback så langt, etter min mening. Det kan, i beste fall for Perez, gjøre at han får kjøre et år til. Red Bull har vist interesse for Alexander Albon, men han har kontrakt med Williams ut 2025. Nå er imidlertid ikke alltid kontraktene i F1 verdt mer enn papiret de er skrevet på, og om ikke Perez skjerper seg så er han ikke god nok til å fortjene en plass hos Red Bull.


Vil to dårlige sesonger og en fører på vei til konkurrenten velte Totos superlag?

Mercedes er nede i en bølgedal etter å ha dominert Formel 1 i nesten ti år. De bommet totalt på konseptet da det ble et nytt reglement i 2022, og det sliter de fortsatt med. Nå kan det virke som Hamilton har gitt opp også, ettersom han har signert for Ferrari fra 2025. Så kan Mercedes slå tilbake? Ja, jeg tror faktisk det. Jeg har troen på Toto Wolff, men spørsmålet er om George Russell er god nok til å bli verdensmester?


Sainz er ute, og Hamilton på vei inn i Ferrari. Vil Sainz bevise at de tidligere stormesterene i Ferrari har gjort et dumt valg, eller vil motivasjonen til å gjøre en bra sesong rett og slett bli for lav?

Det er ikke mye som skiller Sainz og Leclerc i løp, men i kvalifiseringene er Leclerc et hestehode foran. Men jeg tror ikke det er dumt valg å bytte ut Sainz med Hamilton, da jeg tror Hamilton er bedre. Sainz er nok motivert for å ha en god sistesesong for Ferrari.


Hvilke overraskelser tror du vi kan se denne sesongen?

At Red Bull vil være raskest er ingen overraskelse, men om Red Bull er raskest med et designkonsept som minner om Mercedes sitt fra i fjor, så vil det være den totale ydmykelsen for Mercedes.


Flere enn halvparten av førerkontraktene går ut denne sesongen, har du noen spådommer til oss?

Kevin Magnussen, Logan Sargeant og Sergio Perez fortjener ingen plass i Formel 1, etter min mening. Men nå er det så vanskelig for unge fører uten F1-erfaring å komme inn, så det kan hende noen av dem får fornyet tillitt uansett. Daniel Ricciardo har også skuffet, men markedsverdien hans er høy fordi han er så populær. Ellers mener jeg tiden har gått fra en fører som Valtteri Bottas også. Spørsmålet er hvem som skal erstatte disse? Jeg mener Liam Lawson fortjener et sete i 2025, også får vi satse på at Dennis Hauger dominerer Formel 2 i år og blir med i diskusjonen han også.


Hva er de største endringene på bilene du tror vi vil merke i årets sesong?

Forhåpentligvis blir det jevnere, nå som de har hatt to sesonger på seg til å fintune bilene etter den store regelendringene før 2022-sesongen. Det er i så fall godt nytt for oss som ser på.


Og en siste godbit fra fjorårets intervju med Atle Guldbrandsen om F1-sesongen:

Du får spise middag med en valgfri fører eller teamsjef. Hvem velger du og hvorfor?

Toto Wolff, fordi han er self-made-man som jeg er imponert over, og fordi han virker å ha sitt moralske kompass i orden.

 

Allente Stream

Alt-i-ett TV-abonnement

Eliteserien, Tour de France og alt annet i samme abonnement.

Eliteserien 2024 på tv - allente