Nå også med 5G!

Vi gir deg fremtidens internett

Få internettløsning fra Allente selv om du ikke har TV-pakke hos oss, både 4G og 5G-internett. 4G gir deg raskt, stabilt internett med 5G-klart utstyr. Sjekk om du kan få fremtidens internettløsning og 5G i dag. Du får uansett raskt og stabilt internett, fiks ferdig installert hos deg. Bedre blir det ikke! 🤩

Raskt og enkelt

Vi gir deg raskt og stabilt internett uten å grave i hagen din. Alt du trenger er en liten boks, og den leverer og monterer vi kostnadsfritt. Alt i én boks, alt på én regning!

Fleksibelt og rimelig

Du velger pakken som passer deg, slik at du får akkurat det du trenger. Vil du ha TV også, gir vi deg dessuten en knallgod pris på begge.

5G-klart allerede nå

Fremtiden er her nå – med 5G får du lynrask hastighet, og det nyeste av det nye. Både antenner og routere fra oss er allerede 5G-klart.

Stor kapasitet

Slå deg løs – trenger du det, kan du få ubegrenset data med trådløst bredbånd. Få lynraskt nett på alle skjermer, 24 timer i døgnet, 365 dager i året.

Trenger du hjelp med din bestilling?

Ring 815 800 10 eller legg igjen telefonnummer så tar vi kontakt.

Spørsmål og svar om trådløst bredbånd

 • Hva er trådløst bredbånd?

  Trådløst bredbånd er en rask og stabil internettløsning koblet til fibernettverk. Data sendes med høy hastighet via en sentral basestasjon til en liten antennemottaker som installeres på utsiden av huset ditt i retning av den fibertilknyttede basestasjonen. Antennemottakeren kobles til en router inne, og vips har du trådløst bredbånd i hele huset.

 • Hva er fordelene med trådløst bredbånd?

  Lavere kostnad

  Sammenlignet med fiber: Du får trådløst bredbånd for rundt en tiendedel av hva det koster å installere fiber. 

  Ubegrenset surfing

  Sammenlignet med mobilt bredbånd: Med trådløst bredbånd kan du surfe ubegrenset.

  Året rundt

  Sammelignet med fiber: Trådløst bredbånd kan installeres når som helst hele året og krever heller ikke godkjenning fra plan- og bygg. 

  Rigget for 5G

  Sammenlignet med fiber: Nå som 5G rulles ut i Norge, er du med trådløst bredbånd rigget og forberedt så fort 5G blir tilgjengelig der du bor.

 • Hvem passer trådløst bredbånd for?

  Trådløst bredbånd fra oss passer perfekt for deg som ...

  • Vil ha internett på hytta
  • Vil ha bra internett hjemme
  • Ikke kan få eller ikke vil grave for fiber
  • Ønsker 5G fremfor fibernett

 • Hvordan finner jeg ut om jeg kan få trådløst bredbånd?

  Gjør et adressesøk her på siden. Dersom det står at du ikke kan få, anbefaler vi deg å kontakt oss på Kundeservice på 915 06 070. 

  Du kan få trådløst bredbånd fra oss hvis huset eller hytta er i nærheten av en basestasjon og det ikke finnes andre hindre som begrenser hastigheten for deg der du ønsker å installere trådløst bredbånd. Kontakt oss, så finner vi ut av det straks

 • Hvordan velger jeg den hastigheten som passer best for meg?

  Her er litt hjelp til å velge. Husk at du enkelt kan oppgradere og øke hastigheten når du vet mer om farten du trenger!

  Bredbånd 10 Mbps
  Passer for små husholdninger, 1-2 personer med enkelt internettbehov. 

  Surf på nett, les e-post og hør på musikk. Med denne hastigheten har du nok fart til å dekke hverdagens behov og litt til.

  Bredbånd 30 mbps
  Passer for familier og hjem med flere brukere.

  Når flere bruker nettet mer enn litt. Nettsurfing, musikk, TV og seriemaraton for flere. De fleste klarer seg fint med denne hastigheten.

  Bredbånd 60 Mbps
  Passer for familier og hjem med flere brukere som er mye på nett.

  Med vår painkiller-hastighet kan du gjøre alt over og enda mer; koble smart-hjemmet ditt med sensorer og overvåking, spille online døgnet rundt og se TV i flere rom uten at farten påvirkes.

  Trådløst bredbånd 5G: 100 Mbps

  For deg som trenger akkurat passe mye. Mer enn nok til å både jobbe effektivt hjemmefra og spille online-spill uten at det hakker.

  Trådløst bredbånd 5G: 200 Mbps

  For deg som trenger litt mer – som streamer mye musikk og film, og som trenger stabilt og raskt nett på flere enheter.

  Trådløst bredbånd 5G: 300 Mbps

  En pakke for deg som trenger en kraftpakke av et bredbånd – til å surfe, streame, spille og laste ned tunge filer på flere enheter.

  Trådløst bredbånd 5G: 500 Mbps

  For deg som kun er fornøyd med det aller beste! Pakka med den høyeste 5G-hastigheten du kan få sikrer deg superraskt og stabilt nett for hele familien – på alle skjermer – samtidig.

 • Kan jeg bestille Trådløst bredbånd uten binding her på nettsiden?

  Nei, dessverre. Her på nettsiden kjøper du med binding, til en litt lavere pris. Men du er velkommen til å bestille Trådløst bredbånd uten binding hos Kundeservice, da ringer du 815 800 10 - så får du hjelp

 • Hva er forskjellen på mobilnett med 4G/5G og trådløst bredbånd med 4G/5G?

  Mobilt bredbånd er det du bruker på mobiltelefonen og andre mobile enheter uansett om hvor du er, på reise og på farten. Mobiliteten gjør at det kan være ustabilt, og mange steder er det sårbart for dårlig dekning. Mobilt bredbånd er knyttet til mobilabonnementet ditt og spiser av den datapakken du har i abonnementet.

  Trådløst bredbånd er fast, montert bredbånd med antenne og ruter som forsterker og sikrer god, stabil dekning. Trådløst bredbånd er ikke flyttbart og installeres på den eller de adressene du ønsker. Med trådløst bredbånd får du stabilitet, høyere fart og mer enn stor nok datamengde sammenlignet med mobilt bredbånd

 • Hvorfor skal jeg velge trådløst bredbånd fremfor fiber?

  Trådløst bredbånd fra oss er en supersmart løsning for mange: 

  • Hvis du ikke kan få fiber i ditt område eller det er kostbart
  • Hvis du ikke har internett på hytta
  • Hvis du har dårlig internett hjemme
  • Hvis du ikke ønsker å grave for fiber
  • Ønsker 5G fremfor fiber
  • Vil ha pakketilbud på TV-løsning for parabol og trådløst bredbånd sammen

 • Er trådløst bredbånd kompatibelt med 5G?

  Ja, med trådløst bredbånd fra Allente får du en antenne som er 5G-kompatibel. Det betyr at du, når 5G blir tilgjengelig der du bor, kan oppgradere bredbåndet ditt til en høyere hastighet med 5G-dekning.

 • Hvor får du 5G i dag og hvilke steder er 5G-klare i løpet av 2021?

  4G-nettet vil være mest brukt i Norge i noen år fremover, og utvikles og forbedres fortsatt. Men 5G er allerede her, og rulles nå ut i full fart frem til estimert full dekning i 2024. 

  Her får du 5G i dag

  Oslo, i spikersuppa og på Fornebu.
  Kongsberg, Kvitfjell og Elverum
  Stavanger
  Flokeneset i Askvoll
  Bodø
  Longyearbyen på Svalbard

  Her utbygges 5G i 2021

  Oslo, Drammen
  Fredrikstad
  Kristiansand
  Bergen
  Trondheim
  Ålesund
  Bodø
  Tromsø

 • Kan jeg fryse abonnementet når jeg f.eks. ikke bruker hytta?

  Det er ikke mulig per i dag, men dette er en løsning vi ønsker å utvikle og tilby, hvis det lar seg gjennomføre.

 • Hvor mye tilsvarer 2 TB i datamengde?

  2 Terrabyte dekker behovet for de fleste familier, også når mange streamer mye på TV. Du kan for eksempel streame 1000 filmer på en måned for denne datamengden. Greit å vite hvis du bare velger bredbånd for TV på hytta. 

  Med parabolen din kan du uansett se alle kanaler i TV-pakken din uavhengig av internett. Det betyr at bredbånd fra oss gir deg mer enn nok selv for utstrakt internettbruk.

 • Hvordan skjer installasjon av trådløst bredbånd?

  Vi installerer trådløst bredbånd hos deg, helt kostnadsfritt.

  En av våre dyktige montører kommer hjem til deg med alt utstyr og monterer antennen der du er sikret god dekning. 

  Når installasjonen er utført vil montøren utføre kontrollmåling for å sikre at alt virker perfekt. Smidig, enkelt og greit!

 • Plasseres antennen samme sted som parabolantennen?

  Nei, den lille antennen for trådløst bredbånd plasseres der den optimalt tar opp og forsterker signal fra basestasjonen. 

 • Hva er målene på antenne og router?

  Utstyret er lite og diskret. 

  Router inne

  Routeren plasseres inne og har målene: 25x18,7 cm og 3,2 cm dyp Vi anbefaler deg å kjøpe router fra oss for å være sikker på at du får utstyr som passer perfekt. Men du kan også bruke en router du eventuelt har fra før. Og hvis du har stort hus med flere etasjer, kan det være at du trenger en ekstra router. Dette kan du gjerne se an og vurdere når alt er montert.

  Antennen ute
  25,5 x 25,6 cm og 5,8 cm dyp

  I tillegg får du en liten antennemottaker inne som kobles til strømuttak.

   

 • Hvordan ser antennen ut?

  zyxel-nr7102.jpg

 • Kan jeg installere trådløst bredbånd selv?

  Nei, derfor tilbyr vi fiks ferdig installert bredbånd helt kostnadsfritt for deg, for å sikre at du får topp dekning og at alt virker perfekt.

 • Hva får jeg med 5G som jeg ikke får med 4G?

  Med 5G får du raskere snitthastigheter, høyere topphastigeter og kortere svartider – altså hvor raskt ulike enheter kommuniserer med hverandre. Samtidig får du en robust og pålitelig oppkobling, også i fremtiden. I tillegg blir det mulig å bruke flere oppkoblede enheter samtidig i både smarte hjem og smarte hytter.

  Fordelene med 5G er mange:

  • Raskere nettsurfing og filoverføring
  • Streaming med høyere videooppløsning
  • Bedre kvalitet på videosamtaler
  • Mindre bufring, lagging og hakking
  • Bedre spillopplevelser
  • Pålitelig nett som takler høy belastning

 • Er 5G verdt prisen?

  Med 5G får du raskt og pålitelig nett, selv når mange enheter er oppkoblet samtidig. Du betaler rett og slett litt ekstra for å få det beste. Og det er egentlig ikke 5G-teknologien du betaler for, men hastigheten på bredbåndet ditt. Vil du teste? Hvis du har 60mpbs i dag, kan du oppgradere til 100mbps med 5G uten å betale noe ekstra.

 • Må jeg kjøpe nytt utstyr for å kunne bruke 5G?

  Nei – Allentes antenne er allerede 5G-kompatibel. Det vil si at du som kunde ikke trenger å gjøre noe som helst for å ta i bruk 5G-hastighet, annet enn å oppgradere abonnementet ditt. Alt er klappet og klart!

 • Når forsvinner 4G?

  4G kommer til å være en viktig del av infrastrukturen lenge. Men i takt med at 5G nå rulles ut og nettet moderniseres, vil stadig flere enheter produseres med 5G-teknologi. På sikt vil også 4G forsvinne og teknologien baseres på 5G. Prosessen vil imidlertid ta tid – det forventes at 4G er tilgjengelig i minst et tiår fremover og vil eksistere sammen med 5G.

 • Hva skjer hvis jeg vil flytte i bindingstiden?

  Parabol: Vi tilbyr oppsett av ny parabol på ny adresse, men du må selv dekke kostnaden i en del tilfeller avhengig av hvor lenge det er igjen av bindingstiden.

  Bredbånd: Vi tilbyr i utgangspunktet ikke flytting av bredbåndet, så da må du kjøpe ny antenne, og betale for ny montering på ny adresse.  

  -------------

  Hvis Allente har tekniske muligheter for å by på de samme tjenestene dit du flytter til, har du rett til å ta med deg det du har kjøpt til din nye adresse.

  Hvis flyttingen krever at du bytter tjenester hos oss, kan en avgift påløpe i henhold til gjeldene prisliste. I tillegg kommer eventuelle kostnader for en ny installasjon, som tilkoblings- og startavgift.

  Pris for bredbåndstjenesten kan også bli endret hvis du flytter.

  Ellers er avtalen uforandret og du er bundet til våre opprinnelige vilkår, med bindingstid for de respektive tjenestene. Dette gjelder også dersom Allente ikke har muligheter for å levere til den nye adressen.