Fire unge jenter sitter og taster på hver sin laptop

Allente og TENK: Tech-Nettverket for Kvinner inngår partnerskap


Pressemelding: Oslo, 29.04.21

Allente, en ledende Nordisk tv-distributør, og TENK: Tech-Nettverket for Kvinner, en organisasjon som setter søkelyset på kvinner og teknologi, annonserte i dag deres samarbeid om den femte utgaven av det årlige arrangementet TENK-Tech Camp. Allente blir hovedsamarbeidspartner til arrangementet, som vil gi over 200 jenter sjansen til å delta i teknologiworkshops og -presentasjoner i august 2021.

Allente og TENK annonserte i dag deres samarbeid om den femte utgaven av det årlige arrangementet TENK-Tech Camp. Allente blir hovedsamarbeidspartner til arrangementet, som vil gi over 200 jenter i alderen 13 til 18 år sjansen til å delta i teknologiworkshops og -presentasjoner den 12. og 13. august 2021.

Dette gratisarrangementet for jenter i skolealder vil finne sted på Teknisk museum i Oslo, folkebiblioteket i Trondheim og digitalt. Deltagerne vil ta del i praktisk orienterte teknologiworkshops arrangert av Allente og andre partnere. I løpet av to dager får de muligheten til å blant annet prøve seg på koding, designtenkning, bygging av raketter, utvikle nettsider og hacking. I tillegg vil det være en rekke motivasjonsforedrag som holdes i løpet av TENK-Tech Camp. Målet for arrangementet er å inspirere jenter til å lære om teknologi, og samtidig vekke en interesse i å både utdanne seg og jobbe innenfor teknologi på et senere tidspunkt.

Jon Espen Nergård, teknologidirektør i Allente: «Vi synes det er kjempespennende å få være hovedsamarbeidspartner for TENK-Tech Camp. Det er helt essensielt at kvinner har en tydelig stemme, er en aktiv deltager og påvirker teknologiindustrien fra tidlig alder av. Først når vi får til dette vil vi kunne skape en mer balansert industri, samt utvikle teknologien som skal lede an i fremtidssamfunnet. Likestilling på teknologiområdet er veldig viktig for oss i Allente. Derfor er det også et hovedområde i vårt interne bærekraftsprogram, samt en del av vår forpliktelse til FNs bærekraftsmål om å redusere ulikhet».

Kamilla Fredriksen Fon, leder i TENK: «Norge, sammen med resten av verdenen, er midt i en teknologisk revolusjon som fører til enorme endringer for samfunnet vårt. Uheldigvis så er kvinner svært underrepresentert både i teknologiske utdannelser og yrker. Gjennom blant annet initiativer som TENK Tech Camp for unge jenter, så ønsker vi å bidra med å tette kjønnsgapet og kunne fylle det økende behovet for teknologisk kompetanse i fremtiden. En camp som dette hadde vi ikke hatt muligheten til å gjennomføre uten et tett samarbeid med gode samarbeidspartnere som Allente. Vi ønsker Allente velkommen til TENK-familien og ser frem til å jobbe med dem.»

For pressehenvendelser, kontakt:

Maja Wikman Ulrich / + 46 736992665 / maja.wikman.ulrich@allente.tv