Tilkobling og installasjon (TV via parabol)

Før du starter ...

Dekoderen må kobles til internett for å gi deg tilgang til alle funksjoner. Det kan enten gjøres via nettverkskabel eller WiFi (trådløst nettverk). Forbered deg ved å finne frem passordet til ditt WiFi-nettverk, og ha innloggingsinformasjonen til Google-kontoen din klar. Hvis du ikke har en Google-konto kan du enkelt ordne det når du kommer til dette steget i prosessen. 

Hvis du vil tilkoble Allente 1 UTEN å koble boksen til internett, da kan du hoppe over stegene under her som har med tilkobling til internett via Wi-Fi eller nettverkskabel å gjøre. Du må likevel godkjenne Google's brukervilkår og tjenester selv om du ikke er koblet til internett. Husk at Allente 1-boksen vil ha begrenset funksjonalitet når den ikke er koblet til internett, og den vil være begrenset til å kun vise TV-kanaler. 

Tilkobling

 1. Koble dekoderen til TV-en din med HDMI-kabelen som følger med, og til parabolen gjennom å sette antennekabelen i LNB IN.
 2. Koble deretter dekoderen til strømuttak og slå på dekoderen og TV-en. De fleste TV-apparater starter automatisk etter at dekoderen starter.
 3. Koble en nettverkskabel til dekoderen. Det kan være mer stabilt og du slipper å oppgi passord. Hvis du vil koble til via WiFi i stedet, vent til punkt 3 under "installasjon".
Utgångar

Installasjon

När du har koblet til Allente 1-dekoderen til din TV er det tid for å installere den. Følg stegene under her. 

1. Først velger du språk. Velg norsk

Velg språk

2. Konfigurer Google-kontoen din

Har du en Android-telefon kan du få hjelp fra den, ellers går du videre ved å velge "hopp over". Husk at telefonen må være innstilt på samme språk som dekoderen. Du får mulighet til å legge til Google-kontoen din på en annen måte i steg 4.

Vil du konfigurere TV-en din med Android-telefonen?

3. Velg nettverk og skriv inn passordet med fjernkontrollen 

Velg ditt WiFi (trådløst nettverk) fra den listen over nettverk som dekoderen kan finne. Skriv inn passordet med fjernkontrollen. Hvis du tidligere har tilkoblet en nettverkskabel velger du "Bruk Ethernet" i listen. For best brukeropplevelse anbefaler vi alltid at du tilkobler med en nettverkskabel. 

Velg WiFi-nettverket ditt

4. Logg inn på Google-kontoen din

Skriv inn e-postadressen og passordet for Google-kontoen din med fjernkontrollen. 

Få mest mulig ut av TV-en

5. Godkjenn Google-vilkår

Nå kommer et antall steg med ja/nei-spørsmål som handler om å godkjenne Google's brukervilkår, plass, forbedre Google-assistenten osv. Dekoderens funksjoner påvirkes ikke av hvilke valg du gjør her. 

Vilkår for bruk

6. Installer apper

På dette steget får du velge apper du vil installere på dekoderen. Du kan alltid komplettere med flere apper via Google Play Butikk på dekoderen, akkurat når du vil - etter at installasjonen er ferdig. 

Installer flere apper

7. Gjennomgang av Google-funksjoner

Siste steget i Google-delen av installasjonen beskriver dekoderens Google-funksjoner. Trykk OK på fjernkontrollen for å komme videre. 

Gjennomgang av Google

8. Konfigurer TV-signal

Nå kommer dekoderen til å konfigurere TV-signalet og begynner deretter i bakgrunnen å laste ned data til TV-guiden, til streaminginnholdet ditt osv. Det tar cirka 15 minutter. I løpet av denne tiden vil brukeropplevelsen din av dekoderen være noe begrenset. Nå er installasjonen ferdig!

Et lite øyeblikk

Ofte stilte spørsmål

  
 • Hvorfor finnes det bare en SAT-inngang (LNB IN) på dekoderen? 

  Med Single Cable/SAT-CR trenger du bare en antennekabel siden boksen har en innebygget switch.

 • 
 • Kan jeg se på TV selv om jeg ikke har satellittsignal eller hvis jeg har dårlig signalkvalitet?

  Ja. Hvis du ikke får noe satellittsignal eller har dårlig signalkvalitet er det viktig at du gjør de justeringene som trengs. Hvis parabolantennen sitter på et lett tilgjengelig sted, kan du justere den selv.

  Hvis du har behov for å ringe en montør, kan du i mellomtiden se de fleste kanalene via internett med din Allente 1-dekoder. Slik gjør du for å se på TV via internettilkobling. Om du inte får någon satellitsignal eller har dålig signalkvalitet är det viktigt att du gör de juster

  1. Trykk på Innstillinger 
  2. Belt Satellitt
  3. Velg Manuell konfigurasjon
  4. Velg Ingen (Streaming)
  5. Velg Se på TV. Hvis du ikke får signal med en gang, kan du prøve å zappe litt rundt til bildet fungerer. 

  Husk at bildekvaliteten blir dårligere når du ser på TV via internett. Antall TV-kanaler du har tilgang til vil også være noe begrenste.

 • 
 • Kan jeg bruke Allente 1 selv om jeg ikke har internett?

  Ja, det går bra hvis du har parabol-TV. Du kan ta inn de satellittsendte TV-kanalene med Allente 1-boksen, se hvilke TV-programmer som sendes nå og hva som kommer etterpå.

  Du kan derimot ikke ta i bruk andre funksjoner, som f.eks. "Start forfra", pause, ta opp, streame innhold eller laste ned og bruke apper. For alt dette må du koble boksen til internett. 

 • 
 • Kan jeg justere signalkvaliteten selv, eller må jeg booke en montør? 

  Det er et sikkerhetsspørsmål.Hvis du må bruke stige og hvis parabolen sitter høyt oppe eller er ustabilt montert, skal du ikke risikere noe og forsøke og justere antennen selv. Hvis parabolantennen din er lett å nå uten stige og sikkerhetsutstyr, kan du justere den selv.

 • 
 • Kommer Allente 1 til å kreve at jeg gjør endringer på min nåværende installasjon? 

  Nei, du trenger ikke gjøre noen endringer. Det som er viktig er at du tilslutter dekoderen både til parabolen og til internett.

  Det er likevel mulig å bruke boksen med parabol, uten internett - men da med begrenset funksjonalitet. 

 • 
 • Hvor mye koster det å tilkalle en montør? 

  Prisen kommer an på hva du skal installere, om du har spesielle krav og og hvordan forhold og forutsetninger er. Kontakt kundeservice hvis du vil få et pristilbud for akkurat dine behov.

 • 
 • Kan jeg hoppe over det punktet der jeg blir bedt om å godkjenne Googles vilkår?

  Nei. Hvis du vil kunne laste ned apper og spill fra Google Play Butikk, så må du godkjenne Googles vilkår. 

  Googles vilkår må godkjennes selv om du ikke vil koble Allente 1-boksen til internett. 

 • 
 • Må jeg bruke gmail-adressen hvis jeg har en Google-konto? 

  Nei. Hvis du har en Google-konto får du samtidig en gmail-adresse, men du kan også koble andre e-postadresser til en Google-konto.  

 • 
 • Er det sikkert å godkjenne Googles vilkår og sikkerhetspolicy? 

  Ja. Vi anbefaler at du godkjenner vilkårene etter at du har lest dem, uansett hvilket selskap det gjelder. 

 • 
 • Må jeg godkjenne at Google og tredjeparts-apper får tilgang til min informasjon?

  Nei, men du får mer ut av Allentes produkter om du godkjenner tilgang. Vi anbefaler at du alltid setter deg inn i alle vilkår før du godkjenner dem. Informasjon om hvordan Google håndterer personopplysninger finner du på google.no

 • 
 • Hva gjør jeg når jeg ikke husker nettverksnavnet eller passordet?

  Nettverksnavnet og passordet finner du vanligvis på undersiden av routeren/modemet. Kontakt internettleverandøren hvis du trenger hjelp med noe som har med nettverket eller internettilkobliingen å gjøre.

 • 
 • Er det bedre å koble til internett direkte med en nettverkskabel, eller fungerer WiFi like bra? 

  Bruk nettverkskabel for stabil tilkobling - WiFi for enkel tilkobling. Det er raskere og mer stabilt med en nettverkskabel. 

 • 
 • Hvordan endrer jeg fra WiFi til nettverkskabel for Allente 1-dekoderen min?

  Det eneste du må gjøre er å koble nettverkskabelen til utgangen for internett (RJ-45) på baksiden av dekoderen. Da brukes kabeltilkobling automatisk, i stedet for WiFi. 

 • 
 • Jeg har bare mobilt bredbånd der jeg bor, fungerer det med Allente 1? 

  Vi anbefaler vanlig internettilkobling for best brukeropplevelse og funksjonalitet. Har du god nok hastighet på det mobile bredbåndet ditt (med ubegrenset datamengde) så kan du likevel bruke Allente 1. Med bredbånd fra oss kan du få du god nok hastighet på bredbåndet ditt. 

 • 
 • Jeg har problemer med internett-tilkoblingen til Allente 1. Hva kan jeg gjøre?

  Dette har med selve internett-tilkoblingen å gjøre. Det kan hjelpe å flytte Allente 1-dekoderen nærmere routeren din, altså nærmere tilkoblingspunktene for internett. Hvis det er for stor avstand eller for mange hindre mellom dekoderen og tilkoblingspunktet må du enten flytte dekoderen nærmere eller kontakte internettleverandøren for hjelp med å justere tilkoblingspunktet. Problem med internett-tilkobling oppstår oftest når du bruker WiFi. Vi anbefaler at du kobler dekoderen til internett med en nettverkskabel. 

 • 
 • Hvordan kobler jeg til et eksternt lydanlegg/hjemmekino?

  For bedre lydkvalitet kan du tilkoble et hjemmekinosystem til dekoderen. Koble til med en HDMI-kabel fra Allente 1-dekoderen til forsterkeren din. 

 • 
 • Hvordan aktiverer jeg Dolby?

  Trykk på den blå knappen
  Gå till Instillinger, lengst opp til høyre på TV-skjermen din
  Velg Enhetsinstillinger 
  Velg Lyd
  Bruk knappene på navigasjonshjulet og "Velg format" 
  Velg Automatisk

 • 
 • Det går ikke å koble min bluetooth-enhet til Allente 1. Hva gjør jeg nå? 

  Hvis det ikke går å koble bluetooth-enheten til Allente 1 kan du feilsøke på denne måten: 

  1. Dobbeltsjekk at du har satt den eksterne bluetooth-enheten i tilkoblingsmodus (se manualen for enheten, søk den opp på nettet hvis du har behov for den) 

  2. Avaktiver bluetooth på enheten. Aktiver deretter på ny. Gjenta første punkt og forsøk å koble til igjen. 

  3. Koble ut strømkabelen til dekoderen i 10 sekunder. Koble den til igjen. Prøv å tilkoble på ny.  

  4. Sjekk om bluetooth-enheten kan kobles til andre enheter, f.eks. til en telefon eller et nettbrett. Forsøk på ny å koble til. 

  5. Hvis bluetooth-enheten gkan kobles til andre enheter, tilbakestill fabrikkinnstillingene for Allente1. 

  6. Hvis bluetooth-enheten ikke kan kobles til andre enheter, se til at programvaren for tilbehøret er oppdatert. Følg leverandørens instruksjoner.  

 • 
 • Jeg får opp meldingen: No signal / ingen signal - på TV-en, selv om dekoderen er slått på. Hva er feilen? 

  Dette kommer vanligvis av at du har valgt feil HDMI-inngang på TV-en. Gå til Source med TV-fjernkontrollen, og bruk den HDMI-inngangen du har valgt for Allente 1. 

 • 
 • Jeg er svensk og bor i Norge. kan jeg velge svensk som språk i Norge? 

  Er du svensk og bor i Norge, kan du velge svensk, ja. Du kan velge det språket du ønsker blant de vi tilbyr. 

 • 
 • På skjermen vises meldingen "Finner ikke satellittsignal". Hva betyr det? 

  Det betyr at signalet fra satellitten/parabolen er for svakt og har ingenting med din Allente 1-dekoder å gjøre. Du må kontrollere at dekoderen har kontakt med parabolen og at parabolen er kkorrekt montert og installert. 

 • 
 • Må jeg selv oppdatere programvare?

  Nei, oppdateringene skjer automatisk.

 • 
 • Oppdateringen av programvare tar lang tid. Hva bør jeg gjøre?

  Det har antakelig sammenheng med problemer med internettilkoblingen å gjøre. Det kan være at du trenger support fra din internettleverandør for å forbedre dekning der du har Allente 1-dekoderen din. 

  Det kan hjelpe å flytte dekoderen nærmere routeren, altså nærmere tilkoblingspunktet for internett. Og hvis det er for stor avstand eller for mange hindre mellom dekoderen og tilkoblingspunktet vil du enten trenge å flytte dekoderen nærmere eller kontakte internettleverandøren for hjelp med å justere tilkoblingspunktet. Problemet med internettilkobling oppstår vanligvis når du bruker WiFi. Vi anbefaler at du kobler boksen til internett med en nettverkskabel. 

 • 
 • Hva får jeg med en google-konto som jeg ikke får uten? 

  Du får tilgang til de siste sikkerhetsoppdateringene og Google-oppdateringene som er viktige for best mulig brukeropplevelse. Med en Google-konto koblet til dekoderen kan du også bruke talesøk med Google-assistenten. Du fr også tilgang til Googles apper og spill og du trenger en Google-konto for å laste ned apper og spill fra Google Play Butikk.

 • 
 • Må jeg opprette en Google-konto før jeg bruker Allente 1? 

  Nei. Du kan alltid lage en Google-konto senere. Kontoen registrerer du senere under "Innstillinger > Konto og pålogging > Legg til konto. Vi anbefaler at du laager en Google-konto før eller under installasjon av dekoderen. 

 • 
 • Er det viktig at jeg gir Google og tredjeparts-apper tilgang til min enhets geografiske posisjon? 

  Nei. Det er helt opp til deg. I visse tjenester (f.eks. værtjenester) kreves GPS-posisjon for at du skal få riktig informasjon. 

 • 
 • Hvordan kobler jeg Allente 1 til internett?

  Under førstegangsinstallasjonen blir du bedt om å velge WiFi-nettverk eller åom å koble dekoderen til med en nettverkskabel. Finn nettverket ditt og oppgi passordet. 

  Vil du gjøre endringer for internettilkoblingen som gjør du det under Innstillinger > Nettverk og internett. 

 • 
 • Hva gjør jeg hvis jeg har byttet passord til nettverket? 

  Internettpassordet ditt finner du vanligvis på undersiden av routeren. Hvis du ikke finner passordet må du kontakte internettleverandøren. vil du gjøre endringer for din internettilkobling, så gjør du det under Innstillinger > Nettverk og Internett. 

 • 
 • Jeg vil bytte til et annet nettverk. Hvordan gjør jeg det? 

  Gå til Innstillinger > Nettverk og Internett. Der vises en liste over alle tilgjengelige nettverk. Velg nett. Oppgi passordet hvis du blir bedt om å gjøre det. Velg deretter tilkobling.  

 • 
 • Hvilken internetthastighet må jeg minimum ha for å kunne bruke Allente 1?

  Du bør ha en internettforbindelse med en hastighet på minst 5 Mbit/s. De fleste har tilstrekkelig rask oppkobling, og hvis du er fornøyd med den hastigheten du har i dag, vil den sannsynligvis oppfylle kravene for Allente 1- 

  PS. Hvis du allerede streamer i dag, fra f.eks TV 2 Play eller Viaplay på din Mac/PC, kan du være sikker på at du også vil kunne streame innhold på din Allente 1-dekoder. 

 • 
 • Hvordan kan jeg måle internetthastigheten min? 

  Du kan eksempelvis bruke mobiltelefonen din. Kontroller først at mobilen din er tilknyttet det nettverket du ønsker å måle. 

  Søk deretter på "internetthastighet" på Google, og du vil få flere forslag på gratissider og apper som kjapt måler din internetthastighet. Hvis hastigheten ligger på 5 Mbit/s eller mer, vil Allente 1-dekoderen fungere fint for deg.