Opptak og pause – Slik fungerer det med harddisk eller minnekort

For å bruke opptak- og pausefunksjonen når du ser på en TV-kanal, må du koble til en harddisk eller et minnekort som du har bestilt fra oss. Dette fungerer med Allente 1-boksen. Boksen må være koblet som en parabol-tv, det holder ikke at den er koblet inn for streaming.

Installasjonen er enkel. Etter at du har koblet til harddisken eller minnekortet i Allente 1-boksen, følger du instruksjonene på skjermen. Da vil du ha tilgang til de nye funksjonene etter noen få minutter.

Her ser du hvordan du skal koble til harddisken og hvor du skal sette inn simkortet i Allente 1-boksen.

Spørsmål og svar

Her får du svar på det du måtte lure på når det gjelder opptak- og pausefunksjonen på din Allente 1-boks. 

  
 • Harddisk eller minnekort – hva skal jeg velge?

  For å kunne gjøre opptak og pause samtidig som du ser på en TV-kanal, må du koble til en harddisk eller minnekort som du har bestilt fra oss til Allente 1-boksen din. Uansett om du velger minnekort eller harddisk, vil det ha samme funksjon. Forskjellen ligger på minnekapasitet, fysisk størrelse samt måten å koble til og installere. Men, til syvende og sist har minnekortet og harddisken samme funksjon.


  Minnekortkapasitet

  Minnekortet har en kapasitet på 256 GB. På det kan du spille inn minst 70 timer med materiale i HD-kvalitet. På harddisken er det 1 TB, det vil si at du kan spille inn 4 ganger så mye – minst 280 timer av materiale i HD-kvalitet.

  Harddisken er det beste valget for deg som bytter ut en eldre boks med opptaksfunksjonen med et relativt stort minne, eller vil ha muligheten til å spille inn hele sesonger, filmer, gjøre parallelle opptak og ikke ønsker å slette så ofte.

  Ønsker du å gjøre opptak en gang iblant eller kommer til å bruke pausefunksjonen mest, vil det holde med kapasiteten på minnekortet.


  Fysisk størrelse

  Størrelsen på minnekortet er som et lite sim-kort, mens harddisken naturlig nok er større. Størrelsen på harddisken er cirka lik som en mobiltelefon.  

  Har du vansker med å håndtere et lite sim-kort, vil nok harddisken være det beste alternativet.


  Tilkobling

  Minnekortet settes inn i en liten luke på venstre side av boksen og forsvinner nesten helt inn i boksen, noe som gjør det til et diskré alternativ.

  Harddisken kobles inn på baksiden med hjelp av en USB-kabel som følger med, og plasseres ved siden av Allente 1-boksen.


  Installasjon

  Når du har koblet inn harddisken kommer det en informasjon automatisk opp på TV’en hvor det står at den må formateres. Formateringen blir gjort ved et par trykk på knappen, og tar noen få minutter.

  Med minnekortet slipper du det trinnet. Så fort minnekortet er satt inn i luken, så kan du bruke opptaks- og pausefunksjonen med en gang.


  Ordinære priser
  Minnekort 600 kr eller 25 kr/måneden
  Harddisk 960 kr eller 40 kr/måneden

 • 
 • Hvordan får jeg kjøpt et minnekort eller harddisk til Allente 1-boksen min?

  Vi selger et minnekort med en kapasitet 256 GB og en ekstern harddisk på 1 TB. Begge disse er unike produkter som fungerer kun sammen med Allente 1-boksen. Kontakt kundeservice eller gå på Min Side om du ønsker å bestille.

 • 
 • Hvor mye kan jeg spille inn på den eksterne harddisken versus minnekortet?

  På den eksterne harddisken med 1 TB kan du spille inn minst 280 timer av HD-kvalitet materiale, men på minnekortet med 256 GB kan du spille inn minst 70 timer av materiale med samme kvalitet.

 • 
 • Hvordan får jeg koblet på og kommet i gang med harddisken?

  Bruk USB-kabelen som følger med. Den ene enden plasseres på baksiden av harddisken og den andre i USB-porten på baksiden av Allente 1-boksen. Plasser så harddisken ved siden av boksen.

  Harddisken må formateres før den kan brukes med Allente 1-boksen. Dette gjør du ved å følge instruksjonene som kommer automatisk opp på tv-skjermen. Det at harddisken formateres betyr at den blir klargjort til å fungere for opptak med boksen din. I den prosessen så slettes alt innhold på harddisken, selv om det er noe på den eller ikke. Så er den klar til bruk.

 • 
 • Hvordan kommer jeg i gang og kobler til minnekortet?

  Minnekortet settes inn i den lille luken på venstre side av boksen som er merket med «SD CARD» Sett inn kortet med teksten opp, og A i Allente utover. Trykk det forsiktig inn med fingeren til du merker at det sier «klikk» Minnekortet kommer ferdig formatert, så du trenger ikke å foreta deg noen ting.

 • 
 • Hvordan fungerer opptaksfunksjonen og hvordan starter jeg et opptak?

  Det kommer an på om du ønsker å legge inn opptaket på et eller flere kommende program, eller om du vil spille inn direkte på den TV-kanalen du ser på. Velg den måten som passer deg best!

  Alternativ 1: Direkte med opptaksknappen

  1. Trykk på den røde opptaksknappen på fjernkontrollen din
  2. Velg «Ta opp episode, Ta opp sesong eller Ta opp serie»

  Opptaket stater når du trykker på knappen, noe som betyr at hvis avsnittet allerede har startet, vil du ikke få med hele, men velger du «Ta opp serie» blir alle de neste avsnittene i opptaksserien hele.

  Alternativ 2: Via TV-guiden

  1. Trykk på den blå knappen på fjernkontrollen din for å komme til hovedmenyen
  2. Velg TV-guide
  3. Bruk pilene til å finne det du ønsker å spille inn og trykk OK
  4. Gå til «Ta opp» så Episode, Sesong eller Serie

  For å spille inn må Allente 1-boksen din være tilkoblet til en harddisk eller minnekort som du har bestilt fra oss. Boksen må også være koblet til parabol for å kunne spille inn. Det holder ikke at den er koblet inn for streaming.  

  Hvert opptak er tilgjengelig i 12 måneder fra den dagen den blir gjort. Etter dette kan du ikke lenger se det, og det må slettes manuelt fra harddisken/minnekortet.

 • 
 • Hvordan får jeg avbrutt et opptak av et avsnitt eller serie?

  Du kan når som helst avbryte et opptak du har startet.

  Alternativ 1: Mens du ser på et avsnitt som allerede spilles inn

  1A: Trykk på OK

  1B: Trykk på den røde knappen på fjernkontrollen. Les videre fra steg 3 under.

  1. Gå til den røde prikken med pilene
  2. Velg Avbryt opptak
  3. Velg Avbryt Episode/Serie/Sesong

  Alternativ 2: Via Dine opptak

  1. Trykk på den blå knappen for å komme til hovedmenyen
  2. Velg Opptak
  3. Trykk med pilene til det opptaket du ønsker å avslutte og trykk OK
  4. Velg Avbryt opptak

   

  Hvert opptak er tilgjengelig i 12 måneder fra den dagen den blir gjort. Etter dette kan du ikke lenger se det, og det må slettes manuelt fra harddisken/minnekortet.

 • 
 • Hvordan får jeg gjort et opptak av en hel serie/sesong?

  Alternativ 1: Via TV-guiden

  1. Trykk på den blå knappen med fjernkontrollen din for å komme til hovedmenyen
  2. Velg TV-guide
  3. Gå med pilene til en episode i serien/sesongen du ønsker å gjøre opptak på og trykk OK
  4. Gå til Opptak, velg så Sesong eller Serie. (Du kan også velge Episode om du vil bare spille inn ett avsnitt)

  Alternativ 2: Direkte med opptaksknappen

  1. Mens du ser på en episode i serien/sesongen du ønsker å ta opp. Trykk på den røde opptaksknappen på fjernkontrollen din.
  2. Velg Ta opp sesong eller Ta opp serie (du kan også velge Episode om du ønsker å ta opp kun ett avsnitt)

  Tips! Du har mulighet til å ta opp litt ekstra både før og etter sending, bare for å skape litt marginer. Du kan velge å stille inn en buffer på 3 minutter før og etter, eller 10 minutter før og etter. Det trenger ikke være samme buffer før som etter. Du velger når opptaket skal starte og slutte separat.

  Gjør slik:

  1. Trykk på den blå knappen for å komme til hovedmenyen
  2. Gå til innstillinger høyest opp i høyre hjørne på skjermen
  3. Velg innstillinger for opptak
  4. Nå kan du velge når du ønsker at opptaket skal starte og når den skal slutte i menyen til høyre

  Legg merke til at i alternativ 2 så starter opptaket når du trykker på knappen, som betyr at om episoden allerede har startet så får du ikke med hele fra start. Men velger du «Ta opp sesong» eller «Ta opp serie» blir de resterende episodene hele.

  For å spille inn må Allente 1-boksen din være tilkoblet til en harddisk eller minnekort som du har bestilt fra oss. Boksen må også være koblet til parabol for å kunne spille inn. Det holder ikke at den er koblet inn for streaming.  

 • 
 • Hvordan legger jeg inn forhåndsbestemte opptak?

  Alternativ 1: Via TV-guiden

  1. Trykk på den blå knappen med fjernkontrollen din for å komme til hovedmenyen
  2. Velg TV-guide
  3. Gå med pilene til et avsnitt i serien/sesongen du ønsker å gjøre opptak på og trykk OK
  4. Gå til Opptak, velg så Sesong eller Serie. (Du kan også velge Episode om du vil bare spille inn ett avsnitt)

  Alternativ 2: Direkte med opptaksknappen

  1. Mens du ser på et avsnitt i serien/sesongen du ønsker å ta opp. Trykk på den røde opptaksknappen på fjernkontrollen din.
  2. Velg Ta opp sesong eller Ta opp serie (du kan også velge Episode om du ønsker å ta opp kun ett avsnitt)

  Legg merke til at her starter opptaket når du trykker på knappen, som betyr at om avsnittet allerede har startet så får du ikke med hele fra start. Men velger du «Ta opp sesong» eller «Ta opp serie» blir de resterende avsnittene hele.

  For å spille inn må Allente 1-boksen din være tilkoblet til en harddisk eller minnekort som du har kjøpt fra oss. Boksen må også være koblet til parabol for å kunne spille inn. Det holder ikke at den er koblet inn for streaming.

 • 
 • Kan jeg starte eller planlegge et opptak via Allente-appen?

  Nei, det kan kun gjøres via Allente 1-boksen.

 • 
 • Hva kan jeg spille inn?

  Boksen må være koblet til et parabolsignal for å kunne spille inn. Du kan gjøre opptak på de kanalene du har tilgang til via et slik signal. Du kan ikke gjøre opptak på en streamingkanal, og heller ikke på annet innhold som blir streamet. Dette finnes likevel tilgjengelig under avsnittet Film og Serier som du finner i hovedmenyen. (Blå knapp)

  Hvert opptak er tilgjengelig i 12 måneder fra dagen opptaket er gjort. Etter dette er det ikke mulig å se på det lenger, og opptaket må slettes manuelt fra harddisken/minnekortet.

  Slik gjør du for å slette opptak:

  1. Tykk på den blå knappen for å komme til hovedmenyen
  2. Velg «Mine opptak»
  3. Bruk pilene for å gå til det innholdet du vil slette
  4. Trykk OK
  5. Velg Slett opptak

 • 
 • Hvor finner jeg opptakene mine?

  Opptakene dine finner du samlet under «Mine opptak» som du finner via hovedmenyen.

  1. Trykk på den blå knappen
  2. Velg Mine opptak

  Nå kan du navigere deg blant opptakene dine og velge hva du ønsker å se. Til venstre finnes det en meny som kan hjelpe deg.

  Organiser opptakene dine

  Har du mange opptak, kan du sortere disse etter tidspunkt, tittel, kanal, eller sett/ikke sett for en bedre oversikt.

  1. Stå i menyen til venstre
  2. Gå ned til Alternativ og trykk på OK
  3. Velg Filter
  4. Her får du opp en meny på skjermen slik at du kan filtrere etter ditt ønske

  Tips! Under «Mine opptak» kan du se hvor mye minnekapasitet du har tilgjengelig.

 • 
 • Hvor lenge finnes opptakene på harddisken eller minnekortet?

  Hvert opptak er tilgjengelig i 12 måneder fra dagen opptaket er gjort. Etter dette er det ikke mulig å se på det lenger, og opptaket må slettes manuelt fra harddisken/minnekortet.

  Slik gjør du for å slette opptak:

  1. Tykk på den blå knappen for å komme til hovedmenyen
  2. Velg «Mine opptak»
  3. Bruk pilene for å gå til det innholdet du vil slette
  4. Trykk OK
  5. Velg Slett opptak

 • 
 • Hvordan sletter jeg opptak jeg har gjort?

  Slik gjør du for å slette opptak:

  1. Tykk på den blå knappen for å komme til hovedmenyen
  2. Velg «Mine opptak»
  3. Bruk pilene for å gå til det innholdet du vil slette
  4. Trykk OK
  5. Velg Slett opptak

  Hvert opptak er tilgjengelig i 12 måneder fra dagen opptaket er gjort. Etter dette er det ikke mulig å se på det lenger, og opptaket må slettes manuelt fra harddisken/minnekortet.

 • 
 • Hvordan ser jeg hvor mye lagringsplass det er igjen på harddisken/minnekortet?

  1. Trykk på den blå knappen for å komme til hovedmenyen
  2. Velg «Mine opptak»
  3. Bruk pilene for å gå til Organiser opptak. Der ser du hvor mye av kapasiteten du har brukt. Der kan du også se hvor mye du har lagret og hvor mye plass du har igjen.

 • 
 • Kan jeg gjøre flere opptak samtidig?

  Ja, Allente 1 har tekniske forutsetninger for å spille inn 3 program parallelt, uansett om du ser på TV samtidig eller ikke.

  Har du parabol og ønsker å kunne utnytte alle tre opptakene parallelt, forutsetter det at du har et parabolhode (LNB) med støtte for minst 4 brukerbånd. Parabolhodet er parabolens satellittmottaker. Den konverterer signaler fra ulike frekvenser til en frekvens som kan leses av boksen din. Ulike parabolhoder gir ulike forutsetninger for parallelle opptak. Det kommer an på hvilket parabolhode man har, men også på hvor mange brukerbånd parabolhodet har. Når du installerer boksen for første gang, kommer den til å konfigurere LNB automatisk.

  Det enkleste nivået på parabolhodet (LNB) er «Universal LNB» Da kan du gjøre opptak på den kanalen du ser på. Det mest avanserte nivået er «Single Cable LNB med 24 brukerbånd» Da kan du gjøre opptak av 3 programmer samtidig som du ser på TV. Så finnes det flere varianter mellom der. Man må ikke ha det mest avanserte parabolhodet for å kunne gjøre opptak. Hvis du ikke har behov for å gjøre flere oppta samtidig, trenger du ikke å foreta deg noe, selv om du har det enkleste parabolhodet. Kontakt kundeservice for spørsmål om parabolhodet ditt (LNB) eller ønsker å bytte til noe annet.

 • 
 • Hvordan sjekker jeg hvilket parabolhode og hvor mange brukerbånd jeg har?

  Allente 1 har tekniske forutsetninger for å spille inn 3 program parallelt, uansett om du ser på TV samtidig eller ikke.

  Har du parabol og ønsker å kunne utnytte alle tre opptakene parallelt, forutsetter det at du har et parabolhode (LNB) med støtte for minst 4 brukerbånd. Parabolhodet er parabolens satellittmottaker. Den konverterer signaler fra ulike frekvenser til en frekvens som kan leses av boksen din. Ulike parabolhoder gir ulike forutsetninger for parallelle opptak. Det kommer an på hvilket parabolhode man har, men også på hvor mange brukerbånd parabolhodet har. Når du installerer boksen for første gang, kommer den til å konfigurere LNB automatisk.

  Det enkleste nivået på parabolhodet (LNB) er «Universal LNB» Da kan du gjøre opptak på den kanalen du ser på. Det mest avanserte nivået er «Single Cable LNB med 24 brukerbånd» Da kan du gjøre opptak av 3 programmer samtidig som du ser på TV. Så finnes det flere varianter mellom der. Man må ikke ha det mest avanserte parabolhodet for å kunne gjøre opptak. Hvis du ikke har behov for å gjøre flere oppta samtidig, trenger du ikke å foreta deg noe, selv om du har det enkleste parabolhodet. Kontakt kundeservice for spørsmål om parabolhodet ditt (LNB) eller ønsker å bytte til noe annet.

  Slik gjør du for å kontrollere hvilket parabolhode (LNB) og hvor mange brukerbånd du har:

  Alternativ 1:

  1. Trykk på den blå knappen for å komme til hovedmenyen
  2. Velg Innstillinger som ligger øverst til høyre på skjermen din
  3. Bruk pilene til å gå ned til Satellitt
  4. Trykk OK
  5. Øverst på skjermen står det «Antenneinnstillinger» Etter dette står det en tekst som forteller hvilket LNB og hvor mange brukerbånd du har.

  Hvis det står Single Cable LNB med 24 brukerbånd er alt i orden og du trenger ikke gjøre noen endringer. Hvis ikke, trenger du et nytt LNB (parabolhode) for å kunne spille inn flere programmer samtidig. Kontakt Kundeservice for hjelp til dette.

  Står det Universal LNB kan du bare ta opptak på kanalen du ser på.

  Hvordan sjekker at boksen er koblet som en parabol-TV og ikke bare streaming-mode?

  For å kunne gjøre opptak må Allente 1-boksen din ha «riktig» TV-signal, altså den må være koblet som en parabol-TV. Det holder ikke at den er koblet inn for streaming. Er du usikker på om boksen din er koblet til riktig, så kan du sjekke ut det under Innstillinger.

  1. Trykk på den blå knappen for å komme til hovedmenyen
  2. Velg innstillinger øverst til høyre på skjermen din
  3. Bruk pilene for å gå ned til Teknisk informasjon
  4. Velg Kundeservice
  5. Gå ned til nummer 7 på lista, Boksen er tilkoblet for XX

  Opptaksfunksjonen på Allente 1 har kapasitet til å spille inn tre programmer parallelt, uansett om du ser på TV samtidig eller ikke. For deg som har parabol forutsetter det at du har et parabolhode (LNB) med støtte for minst 4 brukerbånd. Kontakt kundeservice om du ønsker å bytte LNB (parabolhode)

 • 
 • Kan jeg spole tilbake hvis jeg ser på en TV-kanal?

  Nei, ikke automatisk. Med harddisk eller minnekort koblet til boksen kan du spole tilbake i tid hvis du først har pauset kanalen under den tiden du har pauset. Hvis du ikke pauser først, kan du derimot starte programmet fra start med funksjonen «Se fra start» Denne funksjonen fungerer uten harddisk eller minnekort.

 • 
 • Hvordan fungerer pausefunksjonen og hvor lenge kan jeg pause en TV-kanal?

  Du kan pause en TV-kanal i opptil 2 timer. I stedet for å pause, kan du trykker på opptaksknappen på fjernkontrollen for å gjøre opptak av det pågående avsnittet. Da kan du være borte fra TV-en lenger enn 2 timer.

  Når det har gått 2 timer siden du aktiverte pausen, så starter boksen automatisk avspilling av det programmet du satte på pause. Harddisken/minnekortet lagrer bare det du ser på om kanalen er satt på pause. Det er så langt som programmet er pauset som du kan gå frem og tilbake.

  Tips! Ønsker du å gå tilbake til starten av programmet kan du i stedet benytte deg av funksjonen «Se fra start»

  1. Mens programmet pågår, trykk på OK
  2. Trykk nedover på navigasjonsknappene og velg «Se fra start» Bekreft ved å trykke OK

 • 
 • Jeg satte på pause når jeg skulle spise middag, men når jeg kom tilbake var det ikke satt på pause lenger? Hvorfor fungerer det ikke?

  Per dags dato kan du pause en TV-kanal i opptil 30 minutter, men i løpet av høsten 2022 vil dette utvides til 2 timer. Når det er gått 30 minutter siden pausen aktiveres, vil boksen starte å spille av programmet automatisk igjen.

 • 
 • Det har skjedd at TV-kanalene ikke overholder tidene i programoversikten, slik at programmet jeg spiller inn blir flyttet. Kan jeg stille inn en tidsbuffer for å ikke gå glipp av starten eller slutten på et program?

  Ja, du har mulighet til å gjøre opptak litt ekstra før og etter sending for å skape litt margin. Du kan velge å stille inn en buffer på 3 minutter før og 10 minutter før og etter. Det trenger ikke være samme buffer før og etter. Du velger selv når opptaket skal starte og slutte separat.

  Gjør slik:

  1. Trykk på den blå knappen for å komme til hovedmenyen
  2. Gå til Innstillinger øverst til høyre på skjermen
  3. Velg Innstillinger for opptak
  4. Nå kan du stille inn når du velger at opptaket starter og når du vil at den skal stoppe i menyen til høyre

 • 
 • Hvorfor trenger jeg en harddisk/minnekort til å kunne gjøre opptak på Allente 1-boksen min?

  Allente 1 har ikke innebygd harddisk og ettersom opptakene dine trenger å lagres, må du koble inn en ekstern harddisk eller minnekort. Vi selger et minnekort med en kapasitet på 256 GB og en ekstern harddisk på 1 TB. Begge disse er unike produkter til Allente 1-boksen. Kontakt Kundeservice eller logg inn på Min Side om du vil kjøpe dette.

 • 
 • Jeg har en egen harddisk med USB-tilkobling. Hvorfor kan jeg ikke bruke denne med Allente 1?

  Harddisken du bestiller fra oss er tilpasset og testet for å fungere med Allente 1. Den klarer for eksempel å ta opptak av flere program samtidig og har støtte for 4K. Harddisken vår kan, om du formaterer den, også brukes med annet utstyr som data, men alle opptak vil da bli slettet som et sikkerhetstiltak.

 • 
 • Jeg har et eget minnekort i riktig format. Hvorfor kan jeg ikke bruke det med Allente 1?

  Minnekortet du bestiller fra oss er tilpasset og testet for å fungere med Allente 1. Den klarer for eksempel å ta opptak av flere program samtidig og har støtte for 4K. Harddisken vår kan, om du formaterer den, også brukes med annen utstyr som data, men alle opptak vil da bli slettet som et sikkerhetstiltak.

 • 
 • Jeg har en harddisk som passer til Prime/Samsung 680-boks. Kan jeg bruke den med Allente 1?

  Ja, det kan du gjøre, men de eventuelle opptakene du har gjort på harddisken som du har brukt med Prime/Samsung 680 boksen forsvinner når harddisken formateres ved oppstart sammen med Allente 1.

 • 
 • Jeg har en harddisk til OnePlace-boksen min. Kan jeg bruke den med Allente 1?

  Nei, det kan du dessverre ikke. Det er en annen type harddisk.

 • 
 • Jeg har to Allente 1-bokser. Kan jeg se det jeg spiller inn på den ene boksen hvis jeg flytter harddisken/minnekortet til den andre?

  Nei dessverre. Innholdet på harddisken/minnekortet krypteres mot den Allente 1 som er tilkoblet når opptaket blir gjort. Flytter du den til den andre kommer harddisken/minnekortet til å formateres og krypteres for den andre boksen i stedet.

 • 
 • Kan jeg ta opptakene som er gjort på Allente 1 til en annen enhet?

  Nei, det kan du ikke. Opptakene krypteres for Allente 1 og kobler du harddisken/minnekortet til en annen enhet, slettes opptaket som et sikkerhetstiltak.

 • 
 • Hvorfor får jeg en beskjed om en «opptakskonflikt» når jeg vil starte en innspilling?

  Det betyr at du prøver å gjøre opptak av for mange program samtidig. Du må avbryte noen av opptakene.