sarpsborg-curling

Nye ballsett til Sarpsborg boccia- og teppecurlingklubb

Vi møter en blid gjeng i en gymsal i Sarpsborg – det er nemlig tid for boccia-trening! Med hjelp fra Allente-stipendet kan de nå spille med helt nye baller.

sarpsborg-curling-header

Klubben søkte om midler fra Allente-stipendet fordi de trengte nye baller som kan hjelpe de med å rekruttere flere medlemmer, samt at barna fortjener ordentlig utstyr å spille med.

Sarpsborg boccia- og teppecurlingklubb ble stiftet i 1961, og har rundt 200 medlemmer. I starten tilbød klubben flere idretter som bueskyting, bordtennis og boccia, men antallet tilbud ble redusert og i dag er det boccia og teppecurling som står i fokus.

- Aldersspennet på medlemmene våre er fra 80 til 6 år, hvor de aller minste kommer for å leke og ha det gøy, forteller Vigdis Bruun som er leder i klubben.

Medlemmene er barn og voksne som enten er friske, eller som har nedsatt funksjonsevne.

- Hvis det er noen som ikke ser så godt, så kan vi hjelpe de med lykter og lyd som viser hvor de skal kaste.

Bruun forteller videre at man kan spille med renner hvis man ikke klarer å kaste, og legger til at dette er en sport som absolutt alle kan spille.

sarpsborg-vigdis

Vigdis Bruun, leder i Sarpsborg boccia- og teppecurlingklubb.

Søkte Allente-stipendet for å kjøpe nye ballsett

- Støtten fra Allente-stipendet vil bli brukt til å gå til innkjøp av nye baller til barna. De som de bruker i dag, er dårlige og arvet fra eldre medlemmer. Barna fortjener å ha nye, ordentlige baller å spille med, sier Bruun.

Det finnes flere type baller, og det er fint med flere sett slik at spillerne kan finne det de trives best med. En hard ball kan rulle fort og langt, men en myk ball som kan minne om en ertepose, ruller kanskje dårlig – men ligger veldig støtt og er vanskelig å flytte på.

- Det betyr veldig mye for klubben å motta Allente-stipendet. Dette vil hjelpe vårt arbeid med å rekruttere barn og unge, spesielt de som opplever å ikke passe inn på samme arena som alle andre.

Allente-stipendet bidrar derfor til at Sarpsborg boccia- og teppecurlingklubb kan kjøpe 10 nye, komplette ballsett.

- Det at vi får nytt utstyr betyr veldig mye for barna, både når de spiller på stevnet og på trening. Da har de ordentlige baller å spille med.

Ønsker du å se flere av klubbene som har mottatt Allente-stipendet? Klikk her for en fullstendig oversikt.