Mauseidvåg og Solevåg IL

Løfter frem jenter innen idrett

På Sunnmøre finner du to små bygder, Mauseidvåg og Solevåg. Her finner du et idrettslag som ønsker å skape et idrettsmiljø for alle, uansett alder og tilhørighet. Med støtte fra Allente-stipendet kunne de skaffe nye drakter, utstyr og forskjellige morsomme aktiviteter.

Mauseidvåg og Solevåg IL jentløftet

Hos idrettslaget Mauseidvåg og Solevåg IL er det mange lokale ildsjeler som jobber med et idrettstilbud for barn og unge. Her ønsker de å skape et idrettsmiljø hvor alle, uansett alder, tilhørighet og evner skal bli inkludert og føle seg sett.

Men – noe som er spesielt med denne klubben er at de har opprettet noe som heter «Jenteløftet» Dette er et helt unikt idrettstilbud for jenter. De ønsker å få flere jenter til å starte med fotball, engasjere seg for idrett og ikke falle fra når de blir eldre.

Idrettsklubben legger også opp til mange morsomme aktiviteter, som fotballcup, overnattinger i klubbhuset, grillkvelder og forskjellige foredrag.

Noe klubben har innsett er at det er dyrt å tilby et idrettstilbud. De har også lyst til å holde medlemskontingenten nede, da de vil at alle som ønsker å være med har mulighet til det. 

De kom tilfeldig over en post på Facebook om Allente-stipendet. De sendte dermed en søknad, og klubben ble en av de som mottok Allente-stipendet i 2021. Støtten ble brukt til nye drakter, utstyr og forskjellige utflukter. Klubben organiserte også en fellestur til Ålesund for å se Aafk i aksjon.

Les hele saken her

Ønsker du å se flere av klubbene som har mottatt Allente-stipendet? Klikk her for en fullstendig oversikt.