Allente-stipendet-sagene-if-skøyter

Allente-stipendet bidro til nytt utstyr

Alle som jobber tett på idrett vet at det ikke alltid er like lett å finne sponsorer og støtte til sitt idrettslag. Med hjelp fra Allente-stipendet fikk Sagene IF støtte til nytt utstyr til deres populære Lånebu.

sagene-if-lånebua

På Voldsløkka is- og landhockeybane hører man lyden av skøyter, barnerop og lærere som er i farta. Ettermiddagssola slår inn over isen og du ser røde kinn overalt. Mange av de som er på der benytter seg av Lånebua, hvor man kan låne skøyter og utstyr helt gratis. Med hjelp fra Allente og Allente-stipendet kan idrettsforeningen nå gå til innkjøp av nytt utstyr.

- Sagene IF er en stor breddeklubb midt i hjertet av Oslo. Klubbhuset og anlegget finner man på Voldsløkka, og per dags dato har vi i overkant over 2200 medlemmer, sier Maren Synnevåg som jobber som inkluderingsansvarlig i Sagene IF. 

Slagordet til idrettsklubben er «Flest mulig, lengst mulig» Synnevåg forteller at dette ikke er noe de bare sier og skriver, men noe de jobber med hver eneste dag. 

- Vi har barn i klubben som er fra over 100 forskjellige nasjoner og vi legger blant annet vekt på å ha lave kontigenter slik at flest mulig kan være med.


Mottok Allente-stipendet

Synnevåg forteller videre at de søkte på Allente-stipendet for å få midler til mer utstyr til Lånebua. Utstyret som er der trenger alltid en fornyelse og oppgradering. 

- Vi har barn som kommer hit fra de er små og til de blir ungdommer. Man kan låne utstyr uavhengig om man er medlem av Sagene IF eller ikke, så vi har veldig mange som benytter seg av dette tilbudet. 

Nye skøyter er dyrt, og barna vokser hvert år. Derfor er det ikke lenge før skøytene blir for små, men det er dyrt å kjøpe nytt utstyr hvert år. 

- Pengene fra Allente-stipendet kommer kjærkomment inn i Lånebua. Vi skal gå til innkjøp av nye skøyter, hjelmer og annet utstyr, sier Synnevåg. 

Sagene IF ble derfor en av klubbene som mottok Allente-stipendet i 2021. 

 

 

sagene-if-etter-skoletid

Sunn, næringsrik mat og morsomme aktiviteter

Klokken nærmer seg 14, og skoledagen skal snart avsluttes. Men – det vil likevel fylles opp med barn og unge både i og utenfor klubbhuset. 

Sagene IF har nemlig satt i gang et tilbud for barn og unge som går i 5-10.klasse Tiltaket heter Etter Skoletid. 

Inne på kjøkkenet til Anne-Britt lukter det havregrøt og det er dekket på med mye forskjellig pålegg, frukt, knekkebrød og varm saft. 

- Her har vi mat til alle! sier Anne-Britt Ganaas som er leder av Etter Skoletid. 

Hun forteller at det varierer litt hvor mange som kommer hver dag, men i gjennomsnitt ligger de på rundt 50 stykker. De har også 5-6 ungdommer som er der på jobb. 

Det kommer litt an på været og hvilke aktiviteter de kan være med på. Aktivitetene kan være skøyter, stikkball og pepperkakebaking nærmere juletider. De kan drive med idrett og aktiviteter i klubbhuset, pluss at vi har leksehjelp og matservering til halv fire, forteller Anne-Britt.

En mulighet til å møte og bli kjent med elever fra andre skoler 

Vi møter Selma, Lykke, Vilma og Ada – som benytter seg av Etter Skoletid og Lånebua flere ganger i uken. 

- Jeg liker å være med på Etter Skoletid fordi det er mulig å gå og skøyte gratis, og det er mange morsomme aktiviteter som vi kan være med på, forteller Selma mens hun tar på skøyter. 

Alle jentene liker veldig godt å gå på skøyter, men trekker også frem pepperkakebakingen i desember som et høydepunkt. 

I tillegg syns jentene det er veldig hyggelig å treffe og bli kjent med elever fra andre skoler.

Noe av det beste med å være her er at det er mye hyggelige folk, og det er også veldig gøy å møte andre fra forskjellige skoler, sier Lykke.

 

sagene-if-joris

Vi rekker å huke tak i Joris for en liten prat, før han skal bli med en gjeng og spille stikkball.

 

- Jeg liker å være her fordi det er mange morsomme ting å være med på, samtidig som vi får god mat, forteller han. 

Han sier at han liker best å være med på skøyter, stikkball og tennis på sommeren. 

- Man kan låne forskjellige utstyr i Lånebua. Skøyter, hjelmer, hockeykøller og bandyball for eksempel. På sommeren kan man også låne fotballer og bandyting.

Ønsker du å se flere av klubbene som har mottatt Allente-stipendet? Klikk her for en fullstendig oversikt.