The Offer Keyart
©2022 Paramount Pictures. All Rights Reserved.

The Offer – Den ville historien bak mesterverket Gudfaren

Denne fantastiske storserien er i "må se"-kategorien. Drama, intriger, spenning og skuespillere av toppformat. I år er det 50 år siden The Godfather – Gudfaren hadde premiere i 1972. The Offer er en miniserie om utvikling og produksjon av legendariske Gudfaren, Francis Ford Coppola’s ikoniske gangsterfilm-epos.  

Dette er en serie om det som skjedde bak kulissene, og The Offer er kandidat til å bli en av årets «must see»-serier! Serien har premiere 29. april, eksklusivt i Norge og Norden på Paramount+, og inkludert i ditt abonnement!

«I believe in America»

Åpningsreplikken i Gudfaren har inspirert mange presidenter og ledere siden de legendariske filmene om mafiaboss og pater familias Don Corleone og hans familie hadde premiere for 50 år siden, i 1972. Serien er basert på Oscar-vinnende produsenten Albert S. Ruddys ekstraordinære og hittil ukjente historier fra innspillingen av Gudfaren.

Vi får innblikk i hendelser som i sin tid nesten satte en stopper for hele filmprosjektet. Gudfaren provoserte både italienere og mafiaen. Fremstillingen krenket ære og omdømme og mafiaen forsøkte å stoppe hele filmprosjektet med brutal makt. Produsenten av The Offer vet at forventningene er skyhøye anno 2022. For Gudfaren har beholdt sin klassikerstatus som et mesterverk av dimensjoner. Det innebærer at The Offer byr på skuespillere fra øverste hylle. 

Hovedrollene i denne påkostede storserien spilles av:
Miles Teller (Top Gun 2, Whiplash) som Albert S. Ruddy.
Matthew Goode (Match Point, The Imitation Game) som Paramount Pictures sjef Robert Evans
Juno Temple (Ted Lasso, Vinyl) som Bettye McCartt
Giovanni Ribisi (Lost in Translation, Sneaky Pete) som Joe Colombo
Dan Fogler (The Walking Dead, Fantastic Beasts-filmerna) som Francis Ford Coppola
Burn Gorman (Game of Thrones, The Dark Knight Rises) som Charles Bluhdorn
Colin Hanks (King Kong, Jumanji) som Barry Lapidus
Patrick Gallo (The Irishman, The Deuce) som Mario Puzo.“I'm gonna make him an offer he can't refuse.”

I dag uttrykker vi dette når vi kan by på en knallgod deal som mottakeren ikke kan si nei til. Don Corleone la noe helt annet i setningen, mottakeren kunne ikke si nei fordi et nei innebar å bli drept.

Keyart The Offer Paramount+

Episke filmsitater

Få filmer kan skilte med like mange verdensberømte sitater, og denne miniserien har som ambisjon å vise oss hvordan Coppola og teamet jobbet for å skape noe langt mer enn en ordinær gangster-film. Traileren hinter til hvordan produsenten og Coppola forvandlet historien i retning av en fortelling om familiebånd og mellommenneskelige relasjoner, i stedet for å promotere nok en gangster-film i vrimmelen av mange andre fra denne tiden.

Om manus, regi og produksjon

Den 10-episoder lange serien er skrevet og skapt av den Oscar®- og Emmy-nominerte manusforfatteren Michael Tolkin (Escape at Dannemora, The Player). Den er også skrevet og produsert av Nikki Toscano (Hunters), som er showrunner på serien. Foruten Tolkin og Toscano, er to ganger Oscar®-vinner Albert S. Ruddy (Million Dollar Baby, The Longest Yard, Hogan’s Heroes), Miles Teller, Russell Rothberg og Leslie Greif utøvende produsenter ved siden av Dexter Fletcher (Rocketman, Eddie the Eagle). Fletcher har også regissert flere av episodene.