Publisert: 29.03.2022
rr

Eliteserien med Øyvind Alsaker

Med Eliteserien rett rundt hjørnet, har vi tatt en prat med fotballkommentator Øyvind Alsaker. Vi får høre hans tanker og forventninger om den kommende sesongen.

Hva gleder du deg mest til med ny sesong av Eliteserien?

Jeg tenker alltid at det er neste kamp som er den viktigste. Jeg gleder meg selvfølgelig å se Brann i år, og til fullt hus på Brann-Stadion og fotballfeber i Bergen. Det vekker 15 år gamle minner hos meg når de vant sist. Det er vel litt naivt å tenke at det er dit vi skal, men jeg drømmer om at det skal bli litt av den samme stemningen som sist.

Når det gjelder Brann, så har jo forventningene steget i takt med hvordan de har gjort det i førsesongen, så det blir spennende å se hvordan de håndterer det, og om de klarer å håndtere det.

Jeg tror Eliteserien er såpass omskiftelig i profilen med relativt stor gjennomtrekk av stjerner. Der tror jeg Brann har en fordel med kontinuitet med en trener og spillerstall som er stabil. De tok jo også rekordmessig poeng i OBOS i fjor, og denne kontinuiteten de viser kan ta de ganske langt på ett nivå opp. Man har jo sett før at et lag med et system over tid, spillergruppe med selvtillit og samme trener kan nå ganske langt.

 

Hvilket lag blir denne sesongens store overraskelse?

Nå har jeg allerede snakket litt om Brann, men jeg vil jo si at det er et lag jeg har troa på. Som nyopprykka kan de jo være en medaljekandidat, men det vil jo være en stor overraskelse hvis de karer det.

Jeg er også veldig spent på Vålerenga og Rosenborg. Vil ikke si at de kan bli en skuffelse, men de har et enormt potensial når det gjelder økonomi og supportere. Dette er jo noe man trenger i toppen av norsk fotball. Jeg er spent på disse to fordi de virker uferdige til seriestart. Klarer ringrevene Fagermo og Rekdal å få disse gigantene opp i toppen igjen og klare til seriestart? Det er jeg usikker på, og det kan bli en tøff vår.


Er det noen enkeltspillere som kommer til å skille seg ut?

Det er mange talener i norsk fotball, unge, lovende og sultne spillere som kommer til å sette preg på sine lag og enkeltkamper.

Det er jo også selvfølgelig de gamle kjente. Pellegrino på Bodø/Glimt, med Wolff-Eikrem vet du hva du får med et høyt nivå.

Jeg er også spent på spissduoen til Lillestrøm, det er spennende. Det er få lag i Eliteserien som har den kraften fremover, der kan det gjøres. Spent på å se om de får det partnerskapet til å fungere.

 

Hvilket av de nyopprykkede lagene er mest spennende?

Jeg har jo snakket om Brann og mine tanker rundt dem. Men Stabæk, ja Bakenga er jo tilbake! De trengte en spiss, og det virket som en god match. De har et godt utgangspunkt for sesongen, og kan overraske med en god plassering på tabellen til slutt.

Hvilken trener er mest nervøs før seriestart?

Det er umulig å svare på, men generelt så nevnte jeg jo Rosenborg og Vålerenga hvor det er store forventninger. Presset er stort med to gamle sluggere i samme posisjon. Det er jo naturlig å tenke at det kan smelle litt der.

Ellers så er det jo resultatene som avgjøre dette, det er vanskelig å svare på akkurat nå.

 

Hvis du kun skulle kommentere en kamp i år – hvilken skulle det vært?

Storkampene kommer som tett haggel! Jeg så på arbeidsplanen for april og mai, det er jo mange store klassikere i de første serierundene. Brann – Haugesund 10.april, Molde – Rosenborg 16.april, Brann – Vålerenga 23. april, Lillestrøm – Vålerenga 1.mai. Her er det mange lag med historie, tøffe forhold mellom supporterne med passion og alltid god kok.

Det viktigste er at det er publikum på stadion, stemningen og engasjementet er høyt. Atmosfæren på stadion rett og slett, DE kampene ønsker jeg å kommentere.

 

Hvilken stadion gleder du deg mest til å besøke?

Alle stadioner i norsk Eliteserie er hyggelige å besøke. Det viktigste er at det er god atmosfære, fulle tribuner og spennende fotball. Da er alle stadioner i Norge en glede å besøke!

Øyvind Alsakers tabelltips Eliteserien 23

 1. Bodø Glimt
 2. Molde
 3. Lillestrøm
 4. Brann
 5. Rosenborg
 6. Vålerenga
 7. Viking
 8. Tromsø
 9. Strømsgodset
 10. Odd
 11. Stabæk
 12. Sarpsborg
 13. HamKam
 14. Haugesund
 15. Aalesund
 16. Sandefjord
TV 2 Play Premium - for deg med parabol

TV 2 Play Premium er kanalpakken for fotballelskerne! Følg Erling Braut Haaland og Manchester City i Champions League, få tilgang til Eliteserien, OBOS, Toppserien, landslagsfotball og La Liga. Du får også tilgang til alt av filmer, serier og annen sport på TV 2 Play, samt alle direkte- og underholdningskanaler til TV 2. For eksisterende kunder, trykk her 👇

Kjøp her
Stream TV 2 Play Premium - for deg som vil streame

Stream TV 2 Play Premium er for deg som ønsker å streame populær fotball som Eliteserien, Toppserien, OBOS-ligaen, Champions League, landslagsfotball og La Liga. Du får også tilgang til alt av filmer, serier og annen sport på TV 2 Play, samt alle direkte- og underholdningskanaler til TV 2. For eksisterende kunder, trykk her 👇

Kjøp her