Mimosa Willamo intervju Cell 8


Kjærlighet, dødsstraff, korrupsjon og hevn – i Viaplays nye thrillerserie Cell 8


Etter filmatiseringen av forfatterduoen Roslund & Hellströms første suksessroman Box 21 kommer nå endelig oppfølgeren Cell 8. I den nye thrillerserien får vi gjensyn med Mimosa Willamo som politibetjent Mariana Hermansson. Vi fikk en prat med hovedrolleinnehaveren, som blant annet innrømmer at hun aldri kunne jobbet som politi, og at hun gjerne ville spilt rollen som Ronja Røverdatter. 

Et personlig politidrama

I thrillerserien Cell 8 spiller du politiinspektør Mariana Hermansson – kan du fortelle litt om seriens handling og om din rolle? 
Denne gangen er vi både i Stockholm og USA og temaet kretser rundt dødsstraff. Da jeg leste boken første gang forstod jeg at de nå skulle gjøre Marianas rolle litt større. 

”Først tenkte jeg åh nei, det er en for stor rolle, hvordan kan jeg gjøre den rollen? ha ha" 

Mariana har et forhold til John Frey (Freddie Wise), som har den andre hovedrollen. Først tenkte jeg "åh nei, det er en for stor rolle. Hvordan kan jeg gjøre den rollen? ha ha. Men så fikk jeg lese manus og merket at jeg virkelig likte rollen. Den føltes mye mer personlig, det handlet ikke bare om politifolk som jobber med etterforskning. Jeg følte raskt at dette blir mye mer interessant å spille. Det var litt stressende å være en hovedrolle i en svensk serie, men alt gikk bra. 

Everything is bigger in America 

Hvis vi likte Box 21, hva kan vi forvente oss av den nye Cell 8? 
Hvis man likte den første sesongen så tror jeg det finnes noen likheter, men dette blir også mer personlig. Jeg vil si at alt blir litt større i sesong to. Kanskje fordi vi er i USA og "everything is bigger in America", ha ha. Vi filmer på større steder og med flere mennesker. 

Har du møtt forfatteren Anders Roslund?
Ja, jeg møtte ham sist før coronapandemien. Han var ikke med og skrev manus for andre sesong og var mer delaktig i første sesong. Men han har sagt at det er okei at vi finner på litt selv. Men så vet man jo aldri hva forfatteren vil synes om resultatet. Etter første sesong sa han at han kunne stå for den, at vi hadde gjort riktige valg.  

”Etter første sesong sa Anders Roslund at han kunne stå for den, at vi hadde gjort riktige valg" 

Har du hørt noe etter innspilligen av den nye sesongen? Vet du om han har sett den?  
Nei, ikke enda. Men jeg håper han liker denne også. 

Red. anm. Vi ba Viaplay spørre forfatteren hva han syntes. "Cell 8 er den beste filmatisering som er gjort av våre bøker. Ikke en gang Hollywoodfilmen med Rosamund Pike og Clive Owen er bedre", sa forfatteren.  

Å komme tilbake til karakteren  

Du har jo spilt rollen som Mariana før, var du varm i trøya denne gangen? Hvordan forberedte du deg?
Alltid når man kommer tillbake til en karakter som man allerede kjenner, så vil jeg si at det føles lettere. Jeg kunne starte med å konsentrere meg om andre ting, siden jeg allerede visste hvem Mariana var. En del av jobben var jo allerede gjort, samtidig som jeg ble kjent med nye sider av henne.  

Har du fått være med og forme din karakter? 
Jo, manuset lever. Vi visste hvilke scener vi skulle gjøre, men i begge ssongene har jeg fått bidra når jeg har hatt egne ideer. Det har vært veldig åpent mens vi har filmet, og det føles spesielt og fint. Vi har fått være med å bestemme hva våre karakterer gjør, fordi det er vi som kjenner dem best.  

“Jeg er ikke skarp nok til å være politi, jeg er litt "all over the place", ha ha"

Ser du noen typiske likheter eller ulikheter med din egen personlighet i Mariana? 
Det er en forskjell i at jeg ikke er skarp nok til å være politi, jeg er litt "all over the place", ha ha. Men i andre sesong ser vi også hennes personlige liv. Hun var flink på skolen, kom rett inn på politiskolen og var best i klassen. Det kan jeg forstå. Jeg var også flink på skolen, så det har gjort det lettere for meg å få kontakt med hennes personlige liv og relasjoner. Det er alltid spennende å tenke på egne situasjoner, hvor jeg selv har hatt de samme følelsene. Å relatere til egne venner og egen familie. Hvor langt er du villig til å gå for mennesker som er viktige for deg?

 

Mer action i den nye sesongen 

Hvordan er det å spille politibetjent? Er det mye action i den nye sesongen, og gjør du dine egne stunts? 
Mariana har mer action i andre sesong. Enkelte stunts, om jeg kan kalle dem det, har jeg gjort selv. Men jeg må innrømme at i de scenene hvor bilen kjører i veldig, veldig høy hastighet og gjør ekstremt krappe svinger, da er det ikke jeg som kjører. Dessverre.

Hadde du ønsket å gjøre det? 
Jo absolutt, jeg liker veldig godt å kjøre bil i filminnspillinger. Men jeg forstod også at jeg ville brukt veldig mange timer på å lære meg og kjøre perfekt og ufarlig, så da lot vi andre gjøre det. 

Gigantiske biler du bare har sett på film 

Cell 8 utspiller seg for det meste i USA. Hva var morsomst og hva var vanskeligst under innspillingen? 
På grunn av corona kunne vi ikke spille inn "på ordentlig" i USA. Nå vet jeg ikke helt hva produksjonen synes om at jeg forteller at det ikke var USA i virkeligheten, ha ha. De har gjort en helt eksepsjonelt bra jobb for å få stedene vi filmet til å se ut som USA, det er helt utrolig. Jeg synes var gøy at vi hadde amerikanske biler. De er så svære. Det var helt utrolig å kjøre en pickup-truck, sånne som du bare har sett på film. Du må hoppe opp og deretter hoppe ned fra bilen, de er massive.  

“...vi har trailers hvor skuespillerne kan gå og ta en pause. Plutselig føltes det ganske stort" 

Apropos innspilling i USA ... du har spilt både internasjonale, svenske og finske roller - hva skiller dem? Noen spesielle du foretrekker? 
Både i Sverige og Finland har man begynt å filme i andre europeiske land, som i Baltikum. Til og med amerikanske og britiske produksjoner flyr stadig oftere dit. De har blitt veldig proffe, man får litt større crew for samme pris, arbeidsspråket er engelsk og vi har trailere hvor skuespillerne kan gå for å ta en pause. Sånn er det når man er ute i den store verden. Men uansett hvor jeg har jobbet har det vært veldig proffe folk. Fine opplevelser. 

Det er menneskene som gjør det  

Du har medvirket i skrekkfilm, dramakomedie, krimdrama, thriller osv. Noen sjangre du foretrekker? 
Nei, i grunnen ikke. Det har vært en luksus å få gjøre så mange ulike sjangre. Man kan gjøre en hvilken som helst sjanger, men det er menneskene du jobber med som gjør forskjellen. Da er det gøy uansett sci-fi, drama eller komedie.  

“...hvem ville si nei til Meryl Streep for eksempel?” 

Har du noen skuespillere du gjerne ville spilt mot?
Det er mange. Og det er mange finske skuespillere jeg aldri hadde tenkt at jeg skulle få spille mot, men nå har jeg gjort det, og det føles helt utrolig. Men hvis jeg skal tenke litt større ... hvem ville sagt nei til Meryl Streep? Og så finnes det store stjerner som jeg kanskje ikke ville spilt mot, men heller bare sittet og sett på at de gjør jobben sin. 

“Jeg ville vært en veldig bra Ronja Røverdatter. For jeg kan skrike høyt om våren og løpe i skogen" 

Har du noen drømmeroller du gjerne vil spille i fremtiden? 
Jeg har ingen "klar rolle", det viktigste er at jeg på en eller annen måte blir interessert. Et bra manus og interessante karakterer tar deg ganske langt. Men jeg ville nok vært en veldig bra Ronja Røverdatter. For jeg kan skrike høyt om våren og løpe i skogen.  

Hva kommer etter dette? 

Er du allerede booket for Viaplays to andre oppfølgere i Roslund & Hellström-serien? Kan du fortelle litt mer om hva som kommer? 
Nja, jeg vet ikke helt hva jeg kan si, så jeg må nok holde munn enn så lenge. 

Noen andre film- og serieprosjekter du jobber med nå? Jeg leste for eksempel at du er aktuell i den finske storfilmen "Veden vartija" (på norsk, omtrent "Vannets voktere")
Jo, den har premiere om noen uker, så akkurat nå gjør jeg presse i Finland. Det er en dystopisk sci-fi-film, og det lages ikke så mye sci-fi i Finland, så det føles ganske stort og spesielt å få være med på.

Jeg kommer til å ha andre premierer i året som kommer. Vi har allerede filmet ganske mye, men det har vært corona-tider. Jeg har jobber. I september filmer vi for eksempel en ny, finsk spillefilm. Det er herlig å komme tilbake til innspilling. 

Serietips till våre kunder 

Et siste spørsmål. Hva ser du på akkurat nå? Vil du tipse våre kunder om en bra serie?Jeg begynte netttopp å se på en serie jeg har hørt mye om i mange år. Jeg begynte å se på den da fjerde sesong kom. Det er en dansk serie som heter Borgen. 

Den nye thrillerserien Cell 8 -Stream nå i Allente-appen

Cell 8 hadde premiere på Viaplay 28. august og er en frittstående fortsettelse av Box 21 (2019). Politibetjentene Ewert Grens og Mariana Hermanssons utreder dødsstraffens verst tenkelige konsekvenser, med ettervirkninger som strekker seg fra dødscelen i Ohio, over Atlanteren og til politihuset i Stockholm.

Viaplay er inkludert

Du vet vel at alle serier og filmer på Viaplay er inkludert for deg som har TV-pakken Standard, Large eller Premium? Det eneste du må gjøre er å aktivere kontoen din på Viaplay.

Kom i gang med Allente-appen

Allente-appen er inkludert for alle Allente-kunder. Stream dine TV-kanaler og nyt alt innholdet du har på alle dine enheter - i hele EU!