Josephine Bornebusch

«Jeg levde rock’n-roll-livet allerede som tiåring»

Josephine Bornebusch om den nye serien Harmonica

Karrieren har stagnert – akkurat som ekteskapet. For å redde det som reddes kan gir musikerparet Harry og Monica seg ut på en nostalgiturné. Harmonica er en serie om mange artisters store mareritt; å bli glemte «has-beens». Og om å finne tilbake til kjærligheten!

Konsertarenaen er fullsatt. Et hav av armer veiver i luften. På scenen skriker Josephine Bornebusch’s karakter Monica ekstatisk i mikrofonen «Manchester, ARE YOU READY?». Kort sagt manges største drøm.

Er dette en gammel drøm som går i oppfyllelse?

– Tvert imot. Verken jeg eller Jonas har noen sånne gamle drømmer om å bli popstjerner. Men så kult at du tror det, da har jo skuespillet fungert, sier Josephine Bornebusch.

Nei, det var ikke posering med gitar, synge hjerter i knas eller noen annen popstjerneklisjé som fikk henne og Jonas Karlsson til å skape serien Harmonica. Popverdenen var snarere en takknemlig sammenheng for å iscenesette det de egentlig ville skildre – et stagnert ekteskap.

– Jeg var på en konsert med First Aid Kit og innså at akkurat den type musikk er veldig scenisk, man får så mange bilder i hodet. Da ringte jeg Jonas og sa at «det paret vi snakket om, skal ikke de være et avdanket country-par?». Og dermed fikk vi en arena for paret.

Så ble altså bandet Harmonica født. De hadde en gigantisk hit på starten av 2000-tallet med Champagne og var superkjendiser i et par år. Så gikk det tregere. Når vi får møte dem sitter Harry og Monica i parterapi og diskuterer skilsmisse. De bestemmer seg for å forsøke å reparere ekteskap, karriere og privatøkonomi med en nostalgiturné. Men det skal vise seg å være lettere sagt enn gjort. Komplikasjonene hoper seg opp, men kjærligheten begynner å glimte til.

Josephine-Bornebusch-och-Jonas-Karlsson.png

Josephine Bornebusch spiller mot Jonas Karlsson i Harmonica. 

Er dette en måte å bearbeide at dere som skuespillere også er redde for å bli glemt?

– Ja, absolutt sånn er det. Man tenker jo alltid at det man gjør er ens siste jobb. Jeg regisserte nettopp en produksjon i England og ringte agentene mine og spurte om det ikke var bedre om jeg sa opp jobben selv i stedet for at jeg ville få sparken? Jeg var helt sikkert på at dette var dårlig.

Dessuten, legger hun til, handler det om å hele tiden bli påminnet om enda en greie man har gjort, i dette tilfellet låten Champagne – til tross for at man har skrevet spilt og turnert med en milliard andre saker.

Er Solsiden din Champagne?

– Den var i hvert fall dét en stund. Av og til kunne jeg kjenne at «hvorfor spør du ikke om disse tingene, som jeg virkelig har investert hjertet mitt i?». Men som musiker tror jeg det er enda verre. De ønsker å bytte sjanger, de har modnet – men det eneste folk vil høre er en cover av den hit-en de hadde for tjuefem år siden.

Hvordan er det med ditt eget rock’n-roll-liv da?

– Min pappa var lydtekniker. Han reiste på turnéer med band som Europe og Roxette da de var på sitt største. Av og til hang jeg med i turnébussen. Så på den måten har jeg jo levd rock’n-roll-livet siden jeg var ti år. Men ikke på andre måter. Jeg er mer laget for en kopp te og en bra serie hjemme i sofaen.

 

 

Harmonica på Viaplay

Skal du se?

Kjærlighet og showbiz, eller må man velge?

Gå ikke glipp av denne musikalske dramaserien om Monica og Harry (Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson). Du ser den i Allente appen eller i Viaplay-appen