Skumle filmtips

Skrekkfilmer og skumle serier 👻

Her finner du 6 tips til skrekkfilmer og 5 skumle serier du kan "kose" deg med, som vil holde deg våken gjennom natta - både fordi de skremmer vannet av deg, men også fordi du kommer til å oppdage et massivt bibliotek av skremmende filmer og serier fra Viaplay, Max og SkyShowtime i Allente-appen!

 

Skremmende skrekkfilmer:

 

Halloween Ends (SkyShowtime)

Halloween Ends

Det siste tilskuddet i serien om Michael Myers! I den 13. filmen i serien følger vi Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) som bor med sitt barnebarn og skriver på sine memoarer når Michael Myers brått dukker opp igjen. I tråd med de tidligere filmene byr "Halloween ends" på både skvett og grøss!

Se Halloween ends her

 

M3gan (SkyShowtime)

M3gan Halloween Allente

En real grøsser, som brått kan bli litt "too close to home"? Møt M3gan - en realistisk dukke med AI skapt for å være barns beste venn, og en støtte til foreldrene. Men, likt som med Chucky - som filmen er sterkt inspirert av - kombineres skrekk og mørk humor i denne sci-fi skrekkfilmen! Se M3gan her

 

Evil Dead Rise (Max)

Evil Dead Rise Halloween film Allente

Evil Dead er den femte filmen i den ikoniske skrekkserien skapt av Sam Raimi!

Søstrene Ellie og Beth gjenforenes på et slektsstevne som brått blir et mareritt når demoner overtar menneskene rundt de. Man kan trykt si at filmen byr på ALT en halloween-film skal, både den sedvanlige humoren og splatter!

Se Evil Dead Rise her

 

Skumle serier:

 

The Walking Dead (Max)

The Walking Dead tv-serie Halloween Allente

Er du ute etter timesvis(og enda litt til) med skremmende underholdning, finner du elleve sesonger av "The Walking dead" i Allente-appen! 

Serien følger politimannen Rick Grimes som våkner opp fra koma på et forlatt sykehus. Utenfor har verden gått i grus og blitt overtatt av zombier! "The walking dead" har beholdt populariteten gjennom alle sesongene, og det finnes allerede flere spin-offs!

 

The Last of Us (Max)

The Last of Us tv-serie Halloween Allente

Med samme tema som "The walking dead", tok "Last of us" verden med storm tidligere i år! Serien, som har blitt hyllet av både seere og kritikere, er basert på et populært TV-spill og viser en verden ganske annerledes fra vår egen. Karakteren Joel skal ta vare på en 14-år gammel tenåringsjente, som mye mulig er menneskehetens siste håp. Vi følger de på den farefylte ferden gjennom en forlatt og ødelagt verden, hvor menneskene i mange situasjoner er det man burde frykte mest.

Denne er ikke skummel eller skremmende på samme måte som mange av de andre forslagene er, men absolutt verdt å se!

Se "The Last of Us" her!

 

Supernatural (Max)

Supernatural tv-serie Halloween Allente

15 sesonger(!!) sier sitt! Bli med brødrene Sam og Dean Winchester på sin ferd når de sloss mot overnaturlige vesner, redder verden gang på gang og møter satan i bokseringen titt og ofte. En slags nymotens klassiker i sjangeren kan man si!

Se "Supernatural" her!

 

Let The Right One In (SkyShowtime)

Let The Right One In tv-serie Halloween Allente

Denne serien er basert på, eller rettere sagt inspirert av, den hyllede svenske romanen "Låt den rätte komma in" av John Ajvde Lindquist. Handlingen er flyttet fra Stockholmsforstaden Blackeberg til USA der 12 år gamle Eleanor forvandles til en vampyr og tvinges inn i et ensomt liv. Faren gjør så godt han kan, men etter ti års kamp reiser de til New York for å finne en kur.

Se "Let The Right One In" her!

 

Riket Exodus (Viaplay)

Riket Exodus tv-serie Halloween Allente

"Riket Exodus" er oppfølgeren til Lars Von Triers kultserier "Riket" og "Riket II", og ijgen har en demonisk kraft dukket opp på Rigshospitalet i København. 

Mikael Persbrandt i rollen som Dr. Stig Helmer Jr. jakter svar på hva som skjedde med hans far, spilt av Ernst-Hugo Järegård i originalserien som kom for mer enn 30 år siden. 

Andre kjente fjes i det dansk-svenske samarbeidet er Tuva Novotny og Alexander Skarsgård.

Se "Riket Exodus" her!

Se halloween-filmer med Allente - hvis du tørr!