Vi ser bakhodene til to mennesker som sitter i en sofa og ser på TV

Er du en ekte serienerd?

Serieutroskap har vi alle hørt om, men faktisk er det flere andre(muligens verre) ting vi streamere kan utsettes for. Kanskje kan du kjenne deg igjen?

 

Spoilerskrekken

Vi har alle følt på skrekken for at noen skal forsnakke seg ved kaffemaskinen på kontoret, eller at man ser et avslørende innlegg på instagram eller kanskje en litt for tidlig publisert artikkel på vg.

Det er lett å tenke at det ikke kan ha så mye å si, og at underholdning er underholdning uansett. Men faktisk har en amerikansk studie, gjort av Benjamin Johnson og Judith Rosenbaum, bevist at spoilers har en negativ effekt på hvor mye vi nyter og setter pris på handlingen. Så om «spoilerskrekken» er en ekte greie er det ingen som kan lure på.

Har du for eksempel sett de tre første sesongene av Succession, er du jo fint lite interessert i at noen skal røpe ting og tang fra den siste sesongen før du rekker å se det selv. Tenk deg de timene du har brukt og investert, bare for at noen skal røpe alt rett før mållinjen?

Et lite tips: Merker du at spoilerskrekken tar over hverdagen? Snakk med de rundt deg, og kanskje kan dere avtale at det ikke er innafor å snakke om nye episoder før fire-fem dager etter at de har gått på TV?

640x360_succession.jpg

Du kan se de tre første sesongene av Succession i Allente-appen, der finner du også alle publiserte episoder av den nyeste og avsluttende sesongen. 

Serieblues

Vi investerer minutter, timer, dager og år i handlinger, karakterer og hele verdener. Og så tar det brått slutt. Det kommer ikke opp en boks som ber deg si at «Jo, jeg ser faktisk fortsatt på og vil gjerne se neste episode». Serien er ferdig, handlingen er oppsummert, ringen er sluttet. Da er det lett å føle seg litt nedfor. 

Dette kalles for «Serieblues» - man blir rett og slett litt nedstemt og «blue» for at man aldri skal inn i den verdenen med nye øyne igjen.

Serieblues er det lite å gjøre med dessverre, man må rett og slett bare finne seg en ny serie man kan leve seg inn i.

En serie mange liker (med mange episoder og sesonger) er Yellowstone! Her følger vi en innflytelsesrik rancheier som møter konflikt hvor hen han vender, og må forsvare seg og områdene sine. Uheldigvis har produsentene meldt at sesong 5 blir den siste – noe som helt klart kommer til å gi en del folk heftig serieblues. Allikevel er den verdt å se mener vi.

640x360_ yellowstone.jpg

Se Yellowstone hvor og når du vil i Allente-appen!

 

Serieutroskap

Har du fulgt en serie uke for uke, eller startet en binge-session, med en kjæreste eller venn? Hvor man ler sammen, gråter sammen og følger handlingen slavisk sammen? Men så oppdager du at neste episode er 6, når du var sikker på at det var 5? Du har blitt lurt, faktisk bedratt av din seriepartner.

Så, hva er så løsningen her? Snakk om det, og lov hverandre at man ikke skal gjøre noe sånt igjen. Det er ikke alltid så lett med relasjoner, noe Viaplay-serien «Meningen med livet» har lært oss. Se den sammen  i Allente-appen, kanskje kan dere lære litt?

640x360_meningen-med-livet.jpg

Du kan se Meningen med Livet i Allente-appen. 

Seriecrush

Alle har vi en eller annen gang i løpet av livet blitt litt betatt av en karakter – litt smårødming når de drar en dårlig vits og litt overdreven interesse i livshistorien. Når man har satt seg inn i hvert steg personen har tatt, innser du hvor tøft det kan bli når serien en dag tar slutt.

Serien The Last of Us er en serie som har fenget mange, og allerede har skrevet historie. Og jeg kan tro mange har satt seg like mye inn i både rollefiguren Joel, som skuespilleren Pedro. Basert på et populært spill, er serien kritikerrost og storslagen, og du finner den i Allente-appen med HBO Max!

640x360_the-last-of-us.jpg