Er Die Hard en julefilm?

Når vi snakker om julefilmer tenker vi gjerne på filmer som har en god dose sjarm og lun humor, og hvor handlingen foregår i julen. Filmer som samler hele familien og som vi ser igjen og igjen. Love Actually, The Holiday, Alene hjemme og Polarekspressen er typiske slike julefilmer som sikrer den gode stemningen.

For meg er imidlertid den aller beste julefilmen Die Hard, eller Aksjon skyskraper som den het da den ble lansert i 1988 - ikke nødvendigvis den mest typiske julefilmen, skal sies.

Hva gjør Die Hard til en julefilm?

 

Die Hard er nok mest kjent som en av 1980-tallets mest spektakulære og originale actionfilmer, som gjorde Bruce Willis til en stor Hollywood-stjerne. Men jeg mener at Die Hard, i minst like stor grad også er en vaske-ekte julefilm, selv om det er delte meninger om det.

Først og fremst er jo handlingen er lagt til et julebord i Los Angeles, og dessuten så inneholder den jo flere julesanger, deriblant klassike "Let it Snow" og den mindre kjente "Christmas in Hollis".

 

Die Hard julefilm

Die Hard setter den gode julestemningen

 

I tillegg er filmen sentrert rundt gjenforeningen av Willis' karakter og sin kjære kone Holly. Og nettopp det er et viktig tema i julen – å tilbringe tid med de man elsker mest. Selv om jeg har sett filmen et utall ganger før, synes jeg fortsatt den er underholdende og setter ihvertfall meg i den rette stemningen.

Se Die Hard i streamingtjenesten vår

Se TV der du er!

Visste du at du kan ta med deg abonnementet ditt? Med Allente-appen har du friheten til å streame favorittprogrammene dine når og hvor det passer for deg - helt uten ekstra kostnad!

Med Allente-appen har du hele ditt TV-abonnement med deg enten du er hjemme eller borte.

Se sport, direkte-TV og tusenvis av filmer og serier på datamaskinen.