Alt om streaming

Alt om streaming

Alt om Allente-appen

Allente-appen er vår egen app, gratis for alle våre kunder. Med Allente-appen får du abonnementet ditt på nett, og kan ta med deg all underholdningen overalt.

Last ned appen til mobil, nettbrett, Apple TV og Samsung Smart-TV 

Slik laster du ned Allente-appen

Med Allente-appen kan du ta med deg TV-pakken din overalt. Alt du trenger å gjøre er å laste den ned, og det hjelper vi deg selvfølgelig med.

Last ned Allente-appen nå
Hva har du tilgang til i appen?

I appen har du tilgang til det aller aller meste av innholdet i TV-pakken din. Det vil si filmer, serier og direkte-TV fra de aktørene du har i pakken.

Gå til MinSide
Se på 4 skjermer samtidig

Dere trenger ikke lenger kjempe om TV-skjermen, med Allente kan dere nemlig se på TV på inntil fire skjermer samtidig, og alle kan se forskjellig innhold!

Se på flere skjermer

Gjør deg kjent med Allente-appen

Med Allente-appen har du TV-en i lomma og full frihet til å se innholdet ditt når og hvor du vil. Her viser vi deg noen av mulighetene appen byr på i dag.

For tiden pusser vi opp appene våre, det betyr at vi flytter litt på funksjonalitet og innhold, og du kan oppleve at ting endrer seg underveis. Vil du vite mer? Her finner du mer informasjon om oppdateringene av Allente-appen.

Smarte, enkle funksjoner i appen

Gikk du glipp av favorittfilmen for en uke siden? Se den i Ukesarkivet. Klar for en fersk kinofilm, men har ikke tid til å gå på kino? Velg og vrak fra vår hjemmekino med leie- og kjøpefilm. 

Ukesarkivet

I ukesarkivet finner du de siste TV-programmene, filmene og serieepisodene fra de ulike TV-kanalene. Se det når det passer deg, de fleste kanalene har ukesarkiv tilgjengelig i 7 dager etter at innholdet ble sendt på TV-kanalene.

Ukesarkivet
Streamingtjenester inkludert

I de fleste av våre TV- og streamingpakker har vi inkludert streamingtjenester som gir deg massevis av filmer og serier du kan fråtse i når du vil. Du finner alt dette i listene på forsiden i appen. Surf og sjekk!

Streamingtjenester
Din hjemmekino, kjøp- og leiefilm

Velg mellom tusenvis av filmer som du kan kjøpe eller leie og se rett i Allente-appen. Hjemmekino med venner og familie er enkelt og kortreist, og du vil bli overrasket over vårt enorme utvalg av gode, kjente kvalitetsfilmer.

Leiefilm

Velg hvordan du vil se TV – via internett eller via parabol

Valget er ditt. Vil du bare streame og se TV via nett, da velger du en av våre stream-pakker. Har du dårlig internett og ønsker maks kvalitet på lyd og bilde, da velger du en av våre parabol-pakker. Vår TV-boks Allente 1 er designet for å fungere like bra på nett som med parabol!

TV- og streamingpakker via internett

Hvis du bare vil streame og se TV via internett. Da velger du en av våre stream-pakker som du både kan se med vår TV-boks Allente 1 og på alle mobile enheter. 

Stream Basic

Enkelt, trygt og prisvennlig med de største, mest kjente TV-kanalene og streamingtjenesten TV 2 Play (med reklame) inkludert.

Basic
Stream Standard

Mye å velge i for alle. Stort kanalutvalg med de populære TV-kanalene og 7 streamingtjenester inkludert.

Standard
Stream Premium

Full pakke. Alt du vil ha i en komplett TV-pakke med "alle" TV-kanaler og 7 streamingtjenester, 2 Eurosport-kanaler og 4 V-sportkanaler i tillegg.

Premium

TV- og streamingpakker via parabol, med dekoder koblet til internett

Hvis du har ustabilt internett, og hvis du vil ha krystallklare TV-bilder og supergod lyd uten forsinkelser, uavhengig av internett og dekning. Med TV via parabol kan du streame ved å koble dekoderen til internett. Du får alt i Allente-appen på dekoderen, når du kobler den til nett. 

Basic

Enkelt, trygt og prisvennlig. De største, mest kjente TV-kanalene du er vant til og kjenner.

Basic
Standard

Her er noe for alle. Stort kanalutvalg med alle de populære TV-kanalene og 8 streamingtjenester inkludert.

Standard
Large

Mye å velge i for alle. Familiefavoritten med enormt utvalg i alle sjangre, og 8 streamingtjenester inkludert.

Large
Premium

Full pakke. Alt du vil ha i en komplett TV-pakke med 8 streamingtjenester, 5 ekstra film- og seriekanaler og 17 premium sportskanaler i tillegg.

Premium

Streamingtjenester fra Allente

Flere av våre TV- og streamingpakker inkluderer flere av de mest populære streamingtjenestene på markedet, som Viaplay og TV 2 Play. Men uansett hvilken pakke du har kan du alltid oppgradere og legge til de streamingtjenestene du ønsker. Her er oversikt over streamingtjenestene du kan få hos oss – og streamingtjenester du har inkludert i alle våre pakker.

V series & film med Viaplay

Fem lineære serie- og filmkanaler og tilgang til Viaplay, en av Nordens største strømmetjenester.

V series & film med Viaplay
V sport med Viaplay Medium

V Sport gir deg tilgang til strømmetjenesten Viaplay Medium og fem kanaler spekket med sport i ypperste verdensklasse.

Viaplay Medium
Viaplay Total

Med Viaplay Total får du tilgang til ALT, også Premier League. Du får også tilgang til V film-kanalene og V sport-kanalene.

Viaplay Total
TV 2 Play Film og serier

Alt innholdet du elsker fra alle TV 2s kanaler, og i tillegg massevis av filmer og serier fra C More.

TV 2 Play Film og serier
TV 2 Play Sport, Film og serier

I tillegg til filmer og serier og alt innholdet fra TV 2s kanaler får du veldig mye bra sport i tillegg.

TV 2 Play Sport, film og serier
HBO Max

Prisbelønte, knallgode, kritikerroste serier fra øverste hylle. HBO Max har mange av de store snakkisene.

HBO Max
discovery+ Sport

Med discovery+ Sport får du tilgang til fotball, sykkel, golf, tennis og mye annen spennende sport.

discovery+ Sport
discovery+ Underholdning

Få eksklusiv tilgang til premium-innhold og muligheten til å se de nyeste episodene før alle andre

discovery+ Underholdning
Sport Standard

Enormt mye sport for pengene! Nå også med innhold i 4K. Følg alt av Eliteserien, samt de norske stjerneskuddene Casper Ruud og Viktor Hovland.

Sport Standard

Streamingtjenester inkludert i våre TV- og streamingpakker

Streamingtjenestene over her kan du legge til pakken din, hvis en streamingtjeneste du ønsker deg ikke er inkludert. Eller du kan oppgradere abonnementet ditt hvis en større pakke inkluderer den streamingtjenesten du vil ha. 

Her er en oversikt over hvilke streamingtjenester vi har inkludert i våre ulike TV- og streamingpakker. 

Streamingpakker inkludert i ulike pakker

Kom i gang Slik aktiverer du streamingtjenestene

Allente-appen er kostnadsfritt inkludert i abonnementet for alle våre kunder. Du kan i tillegg velge å oppgradere med mange ulike streamingtjenester. Våre leverandører av streamingtjenester har litt ulike måter å gjøre dette på. Derfor er det enklest for deg å følge oppskriften for den eller de streamingtjenestene du har i abonnementet ditt. Her finner du enkel guide til aktivering av hver enkelt streamingtjeneste.

Aktiver Allente-appen

Med Allente-appen kan du bruke abonnementet ditt overalt. Du finner alle TV-kanalene og streamingtjenestene dine i Allente-appen. Kom i gang, enkelt og raskt.

Aktiver Allente-appen
Aktiver streamingtjenestene

For å få tilgang til streamingtjenestene du bestiller og til mange av streamingtjenestene du har inkludert i pakken din, må du aktivere hver enkelt streamingtjeneste for å få tilgang. Her finner du guider til aktivering av de streamingtjenestene som har egne apper.

Aktiver streamingtjenester

Slik streamer du på ulike enheter – Steg for steg

Med vår TV- og streamingboks Allente 1 kan du både streame rett på nett og med dekoder koblet til nett hvis du har parabol. I tillegg kan du streame abonnementet ditt på mobil, nettbrett, TV/Mac, Apple TV og Samsung Smart-TV. Her har du oversikt over alle enhetene du kan streame på – og hvordan du kommer i gang med streaming på ulike enheter, steg for steg.

Tilgang til streaming e-postadresse og passord

Du trenger e-postadresse og passord for din Allente-bruker. Det fikser du enkelt på Min side.

Alt du lurer på om streaming hos oss

Spørsmål og svar om streaming

Om streaming generelt

  
 • Hva er streaming?

  Streaming betyr at du ser TV-programmer, filmer og serier og alle former for mediainnhold (musikk, video-game, podcast osv) i opptak eller Live/direkte over internett. For å streame må du være koblet til internett.

  I praksis betyr det at litt og litt data kontinuerlig overføres fra en server (f.eks. hos en av streamingtjenesteleverandørene) til en bruker (f.eks. deg).

  Streaming skjer i sanntid og er derfor mer effektivt enn å laste ned en fil som både vil oppta plass på din harddisk, og som krever at du laster ned hele filen. Ved å streame i stedet vil din nettleser avspille videoen/filen «bit for bit» og uten å kopiere, laste ned og lagre.

  Tenk på streaming som en elv - en jevn stream/strøm, hvor vannet aldri er på samme sted men flyter kontinuerlig forbi i mindre mengder. En nedlastet video/fil er mer som en innsjø – som opptar mye plass og tar lang tid å flytte (laste ned).

  Live streaming (direktestrømming) betyr at et arrangement, f.eks. sportsarrangementer, sendes direkte over internett mens det pågår.

  Velg det som passer best - stream-abonnement eller parabol-abonnement

  Hos oss kan du velge om du vil ha et streaming-abonnement eller om du ønsker å se TV via satellitt, dvs. med parabolantenne.

  I dag vil de fleste som har raskt, stabilt internett gå for et stream-abonnement. Men mange har ustabilt internett der de bor eller på hytta, da er parabol-abonnement best. Selv om du har parabol-abonnement kan du se TV i appen på alle dine mobile skjermer i tillegg, som betyr at med parabol får du begge deler, internettuavhengig TV hjemme eller på hytta og i tillegg frihet til å ta med deg abonnementet ditt på farten, med Allente-appen. 

 • 
 • Må jeg ha internett for å streame?

  Ja, det er den viktigste forutsetningen for streaming. Du må være på nett for å kunne streame. 

 • 
 • Hva er fordelene med streaming?

  Streaming er enkelt. Det eneste du trenger er en app, raskt og stabilt internett og den enheten du vil streame på, som mobil, nettbrett, Apple TV, Smart-TV, Androide enheter som Chromecast mfl. og på PC/Mac.

  Streaming er frihet. Med Allente-appen får du full frihet til å bruke abonnementet ditt på farten og på de enhetene du ønsker. 

  Streaming er lett tilgjengelig. De fleste innholdsleverandører og TV-distributører tilbyr apper tilpasset de ulike streamingtjenestene. Vi samler alt i Allente-appen, der finner du også de streamingtjenestene du har inkludert i abonnementet ditt, som Viaplay HBO Max, TV 2 Play, Discovery+ m.fl. 

   

 • 
 • Kan jeg streame selv om nettet der jeg bor er dårlig?

  Hvis du har ustabilt internett eller nettforbindelse med for lav hastighet, så vil du oppleve at streamingen "bufrer" og hakker, at streamen stopper opp kort eller lenge. Da ser du bare den irriterende sirkelen og fryst bilde. 

  Hvis du ikke har tilgang til raskt, stabilt internett med minimum 10 Mbits linje, vil du ha større glede av et parabolabonnement der internettet er dårlig. Da kan du heller streame i appen i tillegg. Appen har du inkludert i abonnementet ditt uansett, og med parabolabonnement kan du  koble dekoderen til internett. Med appen har du alltid med deg abonnementet ditt når du er på farten eller et annet sted hvor det er raskt og stabilt intenett. 

 • 
 • Hva kreves av internettet jeg bruker for at jeg kan velge et streaming-abonnement?

  Du bør minimum ha internett med 10 Mbits-linje for å streame, og aller helst 15-20 Mbits-linje. Det er viktig å vite at dersom andre/flere bruker nettet ditt samtidig, vil det påvirke kapasitet og ha betydning for hvilken hastighet du trenger. 

 • 
 • Må jeg kjøpe ekstra utstyr for å streame?

  Nei. Alt du trenger er internett. Husk at vi også tilbyr trådløst bredbånd

  Vår nyeste TV-boks Allente 1 er en liten, diskret og superrask TV-boks som er designet for å fungere smidig for både deg som har et stream-abonnement og for deg som har parabolabonnement, hvor du kobler TV-boksen til internett for å streame. 

  Du kan også streame abonnementet ditt i Allente-appen, både TV-kanalene og streamingtjenestene, på Apple TV, Chromecast og Smart-TV. 

Om Allente-appen

  
 • Er Allente-appen inkludert i abonnementet mitt?

  Ja, Allente-appen er kostnadsfritt inkludert i abonnementet for alle våre kunder.

  Med appen vår får du frihet og fleksibilitet til å se TV der du er, når du vil - og flere kan se forskjellig innhold på 4 skjermer samtidig. 

 • 
 • Er Allente-appen gratis?

  Ja, Allente-appen er kostnadsfritt inkludert i abonnementet for alle våre kunder.

  Med appen vår får du frihet og fleksibilitet til å se TV der du er, når du vil - og flere kan se forskjellig innhold på 4 skjermer samtidig. 

 • 
 • På hvilke enheter kan jeg laste ned appen?

  Du kan laste ned appen på mobil, nettbrett, Apple TV og på din Samsung Smart TV, LG og på dine Android-enheter fra Sony, Toshiba og Philips. 

  Her ser du hvordan du aktiverer appen på ulike enheter

  Allente-appen er kun tilgjengelig for Allente-kunder og tidligere Canal Digital-kunder.

 • 
 • Jeg har en Stream-pakke, kan jeg også se NRK-kanalene i Allente-appen?

  Ja, hvis du har vår nyeste TV-boks Allente 1 vil du finne NRK i Allente-appen når du har et Stream-abonnement fra Allente. 

  Hvis du ikke har Allente 1, kan du alltid se NRK TV i NRK-appen f.eks. på Apple TV. Du kan laste ned NRK TV og bruke appen på samme måte som du bruker andre streamingtjenester i abonnementet ditt. 

Streaming på ulike enheter: Steg for steg

  
 • Streaming på mobil og nettbrett

  Slik gjør du:

  1. Gå til App Store eller Google Play på mobilen eller nettbrettet.

  2. Søk opp Allente og last ned appen.

  3. Installer og åpne appen på mobilen eller nettbrettet.

  4. Logg inn med e-postadresse og passord.

  5. Du er fiks ferdig og klar til å streame!

 • 
 • Streaming på PC/Mac

  Slik gjør du:

  1. Tast inn tv.allente.no i nettleseren på din PC eller Mac.

  2. Logg inn med e-postadresse og følg instruksene.

  3. Verre var det ikke, nå kan du starte å streame!

 • 
 • Streaming på TV-en med dekoder

  Å streame innhold fra dekoderen er veldig enkelt, og det koster ikke noe ekstra. Du trenger heller ikke bekymre deg for pålogging eller passord. Bare trykk på "On demand"-knappen på fjernkontollen din, og du er i gang.

  Slik gjør du:

  1. OnePlace-dekoder: Trykk på Ukesarkiv eller Film og Serier fra startskjermen på TV-en din.

  2. Allente 1: Trykk på den blå knappen. Les mer om Allente 1 her 

  3. Vent ca. 20 sekunder. Ikke fortvil om skjermen blir svart, den kommer tilbake.

  4. Sånn, da er det bare å streame i vei!

 • 
 • Streaming på Apple TV

  Med Apple TV 4 eller nyere, kan du bruke Allente-appen for å se TV i flere rom, uten ekstra dekoder. I tillegg til filmer og serier du allerede har inkludert i abonnementet ditt, kan du kjøpe og leie filmer og serieepisoder på Apple TV.

  Slik gjør du:

  1. Gå til App Store på din Apple TV.

  2. Søk opp Allente-appen.

  3. Last ned appen og trykk «Logg inn».

  4. Følg lenken og logg inn via mobilen.

  5. God streaming!

 • 
 • Streaming på Samsung Smart TV

  Med Samsung Smart TV (2018-2022-modeller) kan du bruke Allente-appen til å streame og få TV-opplevelsen i flere rom, uten ekstra dekoder.

  Slik gjør du:

  1. Gå til Smart Hub på din Samsung Smart TV.

  2. Søk opp Allente-appen.

  3. Last ned appen og trykk «Logg inn».

  4. Følg lenken og logg inn via mobilen.

  5. Start streamingen!

 • 
 • Streaming med Chromecast

  Google Chromecast er en liten dings du plugger inn bak TV-en, sånn at du enkelt kan streame innhold fra mobilen og nettbrettet til TV-en. Før du starter må du ha lastet ned og logget deg inn i Allente-appen på mobilen eller nettbrettet ditt.

  Slik gjør du:

  1. Koble Chromecasten til TV-en. Følg veiledningen som fulgte med Chromecasten.

  2. Last ned Google Home-appen på mobilen eller nettbrettet ditt (gratis).

  3. Konfigurer Chromecasten. Åpne appen og følg anvisningen på skjermen.

  4. Sjekk at mobilen/nettbrettet du bruker er koblet til samme Wi-Fi-nettverk som Chromecasten.

  5. Nå kan du streame TV i Allente-appen og Chromecaste til TV-en.

  6. Logg inn på Allente-appen og finn TV-kanalen, filmen eller serien du vil se; alt kan castes.

  7. Trykk på Chromecast-symbolet på mobilen/nettbrettet.

  8. Velg hvilken Chromecast-enhet du vil caste til. Appen vil streame innholdet fra din mobil/nettbrett til TV-en.

  9. Hvis du vil skifte kanal, pause eller justere volum, gjør du det på mobilen/nettbrettet via Allente-appen.

Våre streamingtjenester

  
 • Hvilke streamingtjenester kan jeg bestille i tillegg eller oppgradere pakken min med?

  Hvis en streamingtjeneste ikke er inkludert i pakken din, kan du enkelt legge den til eller oppgradere abonnementet ditt. 

  Disse streamingtjenestene er inkludert i mange av våre pakker, og kan også kjøpes som tilleggspakker

  Det betyr at du kan oppgradere til en større pakke hvis du ikke har denne streamingtjenesten, eller bestille den som tilleggspakke til den pakken du allerede har. 

  Viaplay Film & Serier
  Viaplay Medium
  TV 2 Play Basis
  Sport Standard

  Disse streamingtjenestene er inkludert i mange av våre pakker, men kan ikke kjøpes som tilleggspakker

  Det betyr at du må oppgradere pakken din for å få tilgang til disse streamingtjenestene: 

  SkyShowtime
  Nordisk Film+
  National Geographic
  BBC
  Disney channel
  TVNorge (kun for parabolpakker)

  Disse streamingtjenestene er ikke inkludert i noen av våre pakker, og kan bare kjøpes som tilleggspakker

  Viaplay Total (med Premier League)
  HBO Max
  TV 2 Play Film og serier
  TV 2 Play Sport, film og serier
  TV 2 Play Premium
  discovery+ Underholdning
  discovery+ Sport
  RiksToto Direkte

   

 • 
 • Kan jeg bestille streamingtjenester når jeg har parabolabonnement?

  Ja, det kan du. Forutsetningen er at du kobler dekoderen din til internett. Da får du maks utbytte av abonnementet ditt, og du kan velge TV- og streamingpakke som inkluderer streamingtjenester, eller hvis du velger Basic, kan du kjøpe streamingtjenester som tilleggspakker. 

  Allente-appen er inkludert uansett om du velger et Stream-abonnement eller om du ser TV via parabol. Appen vår gir deg alltid frihet til å ta med deg TV-en dit du vil, også i EU-land. 

 • 
 • Hvordan får jeg sett Premier League?

  For å se Premier League må du bestille Viaplay Total. 

  Våre everandører har litt ulike regler for sine streamingtjenester. Det kan ha med rettigheter og kostnader å gjøre, og mange ønsker naturlig nok at ikke kundene deler abonnementet sitt med mange andre. Premier League kan du kun se på én enhet av gangen. 

  Viktig å vite før du bestiller 

  Når du velger Viaplay Total-abonnement må du velge om du vil se Premier League på mobile enheter eller bare på din dekoder. På dekoderen med parabol vil du få Premier League og innholdet fra Viaplay på kanalplasser. Hvis du abonnerer på Viaplay-appen kan du streame Premier League på én skjerm, dvs én strøm – og kun i Viaplay-appen, ikke på dekoder med parabol.

  Vi anbefaler at du velger Premier League i Viaplay-appen hvis du enten bare streamer hele abonnementet ditt - eller hvis du kan koble dekoderen din til internett og laste ned Viaplay-appen på dekoderen. Da kan du ta med deg Premier League dit du vil og se på én skjerm. 

  Begrensningen for 1 skjerm gjelder kun Premier League. Annet innhold i Viaplay Total-pakken kan flere se samtidig, på flere skjermer. 

 • 
 • Jeg vil ha en streamingtjeneste dere ikke tilbyr, hva gjør jeg?

  Vi har et stort utvalg blant de mest attraktive streamingtjenestene, og vi vil alltid utvikle vårt tilbud med nye streamingtjenester og nytt innhold. Vi forhandler kontinuerlig med leverandører av streamingtjenester for å tilby det meste av det beste for våre kunder. 

  Hvis du vil ha en streamingtjeneste du ikke finner i vårt tilbud, kan du laste ned appen og kjøpe direkte fra leverandøren av den streamingtjenesten. På våre nyeste dekodere kan du laste ned apper og abonnere direkte fra de ulike leverandørene. Dersom du ikke kan laste ned appen for en streamingtjeneste på våre TV-bokser, kan du likevel kjøpe streamingtjenesten, laste ned appen og se innholdet på andre streamingenheter, som f.eks. Apple TV. 

   

Forskjellen på streaming med stream-abonnement og parabolabonnement

  
 • Hvordan velger jeg? stream-abonnement eller parabolabonnement?

  Du kan streame abonnementet selv om du velger et abonnement med parabol. Her forklarer vi forskjellen: 

  TV via streaming med et stream-abonnement

  Hvis du har bra, stabilt internett der du bor og med internettlinje på minimum 10 Mbits (eller helst 15-20 Mbits), da er et av våre stream-abonnementer perfekt for deg. Det betyr at TV-signalet sendes via internett direkte hjem til deg, og videre til TV-en, Smart-TV-en, mobilen, nettbrettet og datamaskinen. For å streame til en TV må du ha vår TV-boks Allente 1, Apple TV eller Chromecast. Du kan også velge et stream-abonnement for Smart-TV. Her ser du hvilke Smart-TV-er Allente-appen er tilgjengelig på: Allente-appen på Smart-TV Våre streampakker gir deg full frihet til å se innholdet ditt der du vil, og du kommer straks i gang.

  TV via satellitt med et parabol-abonnement 

  Hvis nettet der du bor og ser TV mest er dårlig eller ustabilt, og du ikke har tilgang til rask nok internettlinje, da er parabol et sikkert valg for deg. Med parabol vil du i tillegg få bedre lyd- og bildekvalitet og live-sendinger som f.eks. sport og kamper uten forsinkelse. Har du opplevd at naboen jubler for målet eller at du får et push-varsel om en målscoring før du selv har sett målet? Da har du antakelig streamet kampen på nett. Med parabol unngår du dette.

  Hvis du vil streame abonnementet ditt på dekoderen med et parabolabonnement, kobler du enkelt dekoderen til internett, så får du i pose og sekk, og med våre nyeste dekodere får du mye mer igjen for abonnementet ditt når du kobler dekoderen på nett. Allente-appen vil du uansett alltid ha, med frihet til å ta med deg TV-pakken din på tur og se der du er.