Rune Bratseth
©2021 Nordic Entertainment Group. All Rights reserved

Rune Bratseth spår fotballhøsten

Vi har snakket med ekspertkommentator Rune Bratseth om UEFA Conference League og Europe League. Hva kan vi forvente? Hvor ligger nivået? Kan Bodø Glimt gi Roma trøbbel i UEFA Conference League? Og hva med våre nordiske naboer? Blir det fotballfest?

Ferskingen UEFA Conference League

Rune Bratseth, nå er vi spent. Hvilke forventninger har du til nyvinningen Conference League? – Dette er en god mulighet for flere lag til å skaffe seg litt internasjonal erfaring, det gjelder Ikke minst de norske. Nå greide ikke alle å kvalifisere seg til gruppespill, men en smakebit og litt erfaring ble det. Som produkt for meg som seer, må vi gi det litt tid. For oss her hjemme har innledende gruppespill mange ukjente lag fra fotballnasjoner langt ned på rankinglistene. Vil det gi oss som seere uinteressante kamper, og «overkjøringer» i møte med mer profilerte lag? – De som har «kvalet» inn til gruppespill, har allerede bevist at de holder et bra nivå. Når det er sagt, vil det alltid være slik at i noen kamper vil nivåforskjellen være svært stor. Det gjelder også i Champions League. Hva med Bodø Glimt som har kvalifisert seg i en «overkommelig» gruppe, men som møter profilerte Roma, med Mourinho i sjefsstolen. Hva tror du om de kampene, og om gruppen generelt? – Jeg gleder meg til å se de kampene! Bodø Glimt plaget jo mektige AC Milan på San Siro, og har ingenting å tape mot Roma. De kan slå nedenfra, så her er det bare å slippe seg løs! De to andre motstanderne er slett ikke noen enkle motstandere for Bodø Glimt, men både Bulgarerne og Ukrainerne er fullt mulig å slå. Det er to danske lag kvalifisert for Conference League København og Randers. For oss nordmenn var København kanskje det mest profilerte laget da Ståle Solbakken satt i sjefsstolen og spilte der i mange år. Hvordan ser du på disse lagenes muligheter i sine grupper? – Ja, men København har bøttevis av erfaring i Europa, også fra Champions League, så de må tåle å være favoritter. Randers er en utfordrer i sin gruppe, og har ingenting å tape. Hva med HJK Helsingfors, som det siste nordiske laget som deltar i Conference League? Tror du vi kan få alle de nordiske lagene opp i mellomrunden?

Bodø Glimt
©2021 Nordic Entertainment Group. All Rights reserved

– Finnene har i liten grad klart å markere seg i Europa, og både Bodø Glimt og Randers har krevende oppgaver, så svaret i mitt hode er nok nei. Hvem har du som favoritt til å ta pokalen? - Tottenham!

Årets UEFA Europe League

Årets Europe League ser utrolig spennende ut, med storklubber som PSV Eindhoven, Lazio, Leicester, Marseille, Monaco, Lyon, Napoli, Real Sociedad og West ham som noen av de største og mest kjente klubbene for oss nordmenn. Så hva er dine forventninger til årets sesong? – Her er det topplag og masse kvalitet. Flere av disse har Champions League-nivået inne, så dette kan bli svært underholdende. Danske Brøndby, Åge Hareides «gamle Klubb», har kommet i gruppe med Lyon, Ranger og Sparta Praha. Blir de en «kasteball» i dette selskapet, eller tror du de vil bite godt fra seg? – Kasteball blir de nok ikke, men her peker Lyon og Sp.Praha seg ut som favoritter. Danske Midtjylland derimot, ser ut som å ha fått «enklere» motstand i sin gruppe. Kan dette bli årets nordiske overraskelse i denne sesongens Europe League? – Det er alltid noen grupper som kan betegnes som litt «grå», så her kan Midtjylland ha en god mulighet til å gjøre seg bemerkbar. Tør du tippe noen av lagene som blir å finne i mellomspillet? – Ja, jeg føler meg rimelig sikker på at disse tar seg til mellomspill; Lyon, Leicester, Napoli, Lazio, Leverkusen, Betis, West Ham. Hvem har du som favoritt til å ta pokalen? – Italiensk fotball har medvind, så jeg sier Napoli Takk Rune Bratseth. Da er det bare å glede seg til alle avsparkene!

Fotballrettighetene til Europa League og Conference Cup ligger hos Nent group. For å se alle kampene i Europa League og Conference Cup anbefaler vi tv-pakken V sport med Viaplay Total