Ditt TV- og streamingår 2022

2022 har handlet mye om nyheter. Det har vært viktig for oss å være oppdatert om verdenssituasjonen. Derfor er det nyhetsprogrammer som ligger på topp over de TV-programmer som du og alle andre Allente-kunder har live-streamet mest gjennom året.

Samtidig har vi hatt behov for å flykte litt fra virkeligheten og synke inn i serienes fiktive dramaverden. For det er drama som dominerer topp 5 mest streamede serier i 2022.

Ta-ta-ra ta 🥁🎉

 

#5 Neste Sommer

Den norske komiserien Neste Sommer har rullet på TVNorge siden 2014. Ekteparet Per Ivar og Eva Nilsen har overtatt en familiehytte ved Oslofjorden. Det byr på konflikter og nabokrangler med andre hytteeiere. Det er så norsk og gjenkjennelig, og hver sommer byr på nye muligheter for å gruse ferieidyllen med ferske intriger.


Neste-Sommer_TVNorge_600x340.png

 

#4 Pørni   

Vi elsker Pørni, med Henriette Steenstrup alias alenemoren Pørni. Unger og ekser, jobb og familiegreier. I siste sesong fra senhøsten 2022 var det julen som sto for tur. Den bød på et følsomt drama, komikk og nye, herlige bruduljer. Pørni har truffet en nerve, Henriette Steenstrup leverer et manus og en rolletolkning som går rett hjem.


Nov-Pørni-NO-DK-eDM-600x340.jpg

 

#3 Wisting 

Seerfavoritt! Wisting er en norsk, kritikerrost krimserie med blant andre Sven Nordin og Mads Ousdal i hovedroller. Serien er basert på krimbøkene fra Jørn Lier Holst, om politietterforsker William Wisting.

 
December_Wisting_eDM_600x340_2021.jpg

 
 #2 1883 - 8.8 på IMDb 

På de øverste plassene finner vi to serier av serieskaperen Taylor Sheridan. 1883 på andreplass, som er i slekt med Yellowstone på førsteplass, men må ikke sees i rekkefølge. 1883 er en opprinnelseshistorie av Yellowstone, som følger familien Dutton på flukt fra fattigdom, 125 år før vi møter dem i Yellowstone. De drar vestover mot Montana og en ny fremtid i «the promised land». Vi følger mamma og pappa Dutton, tenåringsdatteren Elsa og den lille John, som blir fremtidens farfars farfar til Yellowstones John Dutton. Reisen er brolagt med farer og emosjonelle utfordringer.


 
1883-SkyShowtime-600x340.png
 

 
#1  Yellowstone - 8.7 på IMDb

Yellowstone kom med ny sesong i november (sesong 5) og toppet vår streamingliste også i fjor. Dette episke dramaet om familien Duttons kamp mot eiendomsspekulanter fra storbyen og urbefolkningen i Montana er kjernen i seriens konflikter og maktkamper. Yellowstone har virkelig gitt ”modern western” fortjent oppsving. I hovedrollen som pater familias John Dutton briljerer Kevin Costner i sin livs rolle. Serien har vunnet både Emmy og Golden Globe-priser. Andre del av sesong 5 kommer senere i 2023.

 
Nov-Yellowstone-s5-pt1-eDM-600x340.jpg

 

 

Hvordan starter dette streamingåret?

Your Honor, sesong 2

I hovedrollen ser vi Bryan Cranston og Your Honor er den første serien i en hovedrolle siden han gnistret i den Emmyvinnende rollen som Walter White i Breaking Bad. Cranston’s medvirkning i hovedrollen ser ut til å være oppskriften for suksess for denne serien som har blitt utrolig popuær. I første sesong ble Bryan Cranston’s karakter stilt overfor et umulig valg i det hans sønn ble innblandet i en ulykke, og hvor gutten som døde viser seg å være sønnen til byens mafiaboss. Your Honor var tenkt som en miniserie, og det var ingen selvfølge at serien ville fortsette. Men nå får vi heldigvis et nytt møte med dommeren og hans familie i New Orleans. Premiere 13 januar på HBO Max

Barske bøller

Ingen har noensinne mislykkes så grundig med å forsøke å være gode, som Barske Bøller (The Bad Guys). I denne actionkomedien fra DreamWorks Animation. I denne animasjonskomedien fra DreamWorks Animation starter en gjeng kriminelle dyr på sin hittil største utfordring – å bli eksemplariske borgere for å slippe fengsel. Nå skal de lure verden til å tro at de har blitt gode samfunnsborgere. Samle hele fa ilien i sofaen for å se hvordan det går med lommetyven Mr. Wolf, skapsprengeren Mr. Snake og den kule maskøren Mr. Shark, tøffingen Mr. Piranha og den skarpe superhackeren Ms. Tantula. Premiere 13 januar på SkyShowtime

The Last of Us

Postapokalyptisk actiondrama og eventyr! Serien med samme navn som det prisvinnende videospillet, omtalt som «verdens beste spill». Nå får serien knallgode forhåndsomtaler. Joel og Elli kjemper for å overleve i møte med brutale omstendigheter og hensynsløse mordere og monstre. Fra den Emmy-vinnende skaperen av Chernobyl, med mange toppnavn på rollelisten. Og med Aha-s ikoniske «Tak eon me» som promo for serien. Premiere 16. Januar på HBO Max

Mayor of Kingstown, sesong 2

Sesong 2 er endelig klar - med familien McLusky i dette mørke gangsterdramaet i skitne Kingstown hvor makt, korrupsjon, konflikter, vold og rasisme er daglig kost. Hele samfunnet er avhengig av fengselet, enten er du innsatt, ansatt eller har en i familien som jobber der, eller venter på at en i familien blir løslatt. Saftig brutal serie av den amerikanske drømmens bakside. Enten du er innsatt eller gjengmedlem er Mike McLusky den du velger for fredelige hverdager. Han tar ikke side, og han holder alltid ord, med mindre noen går mot ham eller familien hans. Action, drama og gode skuespillere, av serieskaper Taylor Sheridan, som også står bak Yellowstone. Sesongpremiere 30. januar på SkyShowtime.

Allente-appen er inkludert!

Allente-appen med TV-kanaler och streaming er inkludert for alle våre kunder. Innholdet i appen er basert på hvilken TV- og streamingpakke du har. Har du ikke aktivert enda? Gjør det enkelt her! 

Kom i gang nå

Enda flere serier 🍿

I Allente-appen har vi en liste med massvis av serier du ikke vil gå glipp av, og som får høy score på IMDb. Her finner du alle sjangre for alles ønskelister.  

Sjekk listen som scorer høyt på IMDb