Vår tid er nå

Publisert: 15.04.2020

Vår tid er nå

År: 2017-
Sesonger: 3
Serieskapere:
Ulf Kvensler, Malin Nevander, Johan Rosenlind
Imdb: 8.2

Drama. Stockholm 1945. Fredstid. Borgerskapet. Familierestaurant. Konflikter. Kjærlighet, sorg, tap. Arveoppgjør. Gripende. Saftig. Herlig. 

Stockholm 1945 og fredstid innledes og feires. Vi følger restaurantfamilien Löwanders liv gjennom etterkrigsårenes utfordringer, gleder og sorger, kjærlighet og tap. En forlokkende serie som serverer alle ingredienser av relasjoner, en slags svensk miniatyr av «Downton Abbey» med knallgode, svenske skuespillere.

Vår tid er nå

Familiekrønike i forrykende godt spill

Freden feires i bygatene og to av seriens hovedpersoner, Nina (Hedda Stiernstedt) og Calle (Charlie Gustafsson), møtes tilfeldig i et spontant kyss i folkemengden. Familien Löwander tilhører borgerskapet i byen og driver en av Stockholms tradisjonsrike restauranter, Djurgårdskällaren, men det er trange tider og gjestene uteblir. Helga Löwanders barn Nina, Peter og Gustaf har alle nær tilknytning til familierestauranten, om enn med svært forskjellige syn på hva som skal til for å lykkes videre med driften. Etter hvert som de enkeltes motstridende ønsker åpenbarer seg, blir vi kjent med de ulike personlighetene i familien Löwander, vi forstår egenskaper og karaktertrekk som forklarer valgene de tar. Restauranten er midtpunktet i serien, og gjennom de ansatte løftes seriens mening videre til konflikter mellom overklasse og arbeiderklasse. Da restaurantens trofaste servitør Maggan slutter og går til politikken, får vi et innholdsrikt sidespor til tidens politiske konflikter, som kjønnskamp, likestilling og arbeidernes rettigheter. Fremmedarbeideren Angelo gjør også en klassereise med klokskap og glimt i øyet. Det er feiende og fengende!

Vår tid er nå

Nina

Den følsomme, modige og stridig datter

Vår tid er nå

Peter og Ester

Med andre planer for restauranten.

Vår tid er nå

Gustaf

Tørrlagt bror med indre demoner.

Gnistrende tidskoloritt over 20 år

Miljøene, omgivelsene, bilene, kostymene – alt er nøye valgt for troverdig etterkrigsfølelse, omfavnet av fantastiske bilder i god kameraføring. Detaljene i hvert bilde, de klassiske rettene som serveres i restauranten, det er godt å se på og samtidig så gjenkjennelig – både gjennom hvordan generasjoner i vår egen nære fortid levde, og fordi det foregår hos «naboen», i Stockholm. Det er likevel det mellommenneskelige som setter fyr på dramaopplevelsen, hvor emosjonelle Nina og gode, varme Calle skinner sterkest. Ninas brødre Peter og Gustaf spiller gnistrende ut sinne motsetningsfylte kontraster av både drømmer, lys og mørke hemmeligheter. Om du likte «Downton Abbey», vil du høyst sannsynlig kose deg godt med denne. Det er følelser og drama, konflikter og spenning. Du får også en dose klisjeer og litt såpeopera, men alt i strålende god innpakning. «Vår tid er nå» er lett å se og lett å like, dette er ganske enkelt deilig, fengslende underholdning!

Hvis du abonnerer på Underholdning kan du velge våre smarte pakker og V series & film med Viaplay for 69 kr/mnd.