Satellitt

Publisert: 29.08.2019

Det du skulle ønske du visste om lyd og bildekvalitet på TV-en

Irriterer du deg over uklare og ustabile bilder på TV-en? Det er ikke sikkert det er TV-ens feil. Mange vet ikke at valg av TV-distributør kan være like viktig som valg av TV-skjerm om du vil ha topp kvalitet med krystallklare TV-bilder og god lyd.

Avgjørende for TV-opplevelsen

Signalkvalitet er viktig for alle TV-er, og jo større – jo viktigere. På store TV-er kan signalkvaliteten fra din TV-distributør være like avgjørende for TV-opplevelsen som selve TV-en. Det blir som med et musikkanlegg; det hjelper ikke å kjøpe en knallgod forsterker om høyttalerne er dårlige. Selv de beste TV-er er med andre ord avhengige av gode signaler for å komme til sin rett og levere den kvaliteten de er laget for.

to see or not to see

Forskjellene på satellitt og bakkenett

Satellitt-distribuert TV byr på overlegen lyd- og bildekvalitet sammenlignet med TV distribuert i bakkenett. Her er noen grunner til det:

Kapasitet: Satellitt har 17 ganger større kapasitet enn bakkenett

Det betyr at vi som satellittleverandør både kan levere flere kanaler totalt, og at disse kanalene også kan leveres i HD fordi vi har mer båndbredde per kanal – noe som gir bedre bildekvalitet på alle kanaler.

Hastighet: Satellitt gir 6,7 Mbps i båndbredde i snitt per kanal, bakkenett gir 2,2

For å bygge et bra HD-signal trenger vi Mbps, mange Mbps. Jo større mengde Mbps vi har, jo mer data overføres til deg, som betyr bedre og skarpere lyd og bilde. Dette gjelder alle TV-er, men betydningen øker med skjermstørrelse. På små TV-skjermer er det liten forskjell, på store TV-skjermer er det stor forskjell. Jo større skjerm, jo større forskjell for lyd- og bildekvalitet.

HD-kvalitet: Satellitt gir 100 % HD-kvalitet på alle kanaler som sender i HD-kvalitet

Bakkenett har begrensninger og kan kun sende i HD-kvalitet på 8 kanaler samtidig. På NRK, TV 2 og TV Norge er det likt for alle, de sendes i HD-kvalitet for satellitt og for bakkenett. For øvrige kanaler er det TV-distributørens muligheter til å sende HD-kvalitet som vil avgjøre hvor mange HD-kanaler kunden får. Det betyr at viktige kanaler som for eksempel TV3, Viasat 4, Max og TV 2 Zebra ikke kan vises i HD-kvalitet fra leverandører med bakkenett, hvis det samtidig går en fotballkamp på en sportskanal (Viasport, TV 2 Sport). Kunder som velger TV-løsning med bakkenett kan dermed aldri være sikre på om de får se sine favoritter i god eller dårlig kvalitet.

Antall kanaler i HD-kvalitet: Canal Digital Satellitt har 53 fulltids HD-kanaler i Norge.

Distributører med bakkenett har 8 HD-kanaler (5 på fulltid og i tillegg 3 som varierer) Det betyr at våre kunder får maks kvalitet på alle kanaler som sender HD-kvalitet – alltid. Distributører som leverer TV over bakkenett må variere hvilke kanaler de leverer i HD fra dag til dag og fra program til program.

Vi tilbyr overlegen lyd- og bildekvalitet

Vi tilbyr overlegen lyd- og bildekvalitet

Canal Digital har betydelig større kapasitet for å vise topp bildekvalitet døgnet rundt – enn våre konkurrenter med bakkenett. Derfor kan vi med stolthet si at du er sikret overlegen lyd- og bildekvalitet med satellitt-TV fra oss. Dessuten har du alltid TV-signaler selv om internettet er ustabilt, dårlig eller nede for telling. Med vår hypermoderne dekoder kan du i tillegg koble deg til nett og få tilgang til app-er og spill fra Google og Netflix-abonnementet ditt. Og, du kan gjøre livet litt enklere med massevis av smarte funksjoner. Våre kunder har valgt kvalitet med satellitt-TV.