Joker
© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. TM & © DC Comics.

Publisert: 07.02.2020

Disse vant Oscar i natt Se årets beste filmer hos oss

Vi gratulerer vinnerne som kunne reise hjem med både en og flere gylne statuetter etter nattens store filmfest. Årets Oscarutdeling gikk av stabelen natt til mandag 10. februar, og festen manglet heller ikke i år hverken glitter eller stas. Selv tenker vi å feire vinnerne godt tilbakelent i sofaen med en solid bolle popcorn i fanget. And the winners are...

The Joker mottok prisene for beste filmmusikk og beste mannlige skuespiller. Filmen låter utvilsomt bra, og Joaquin Phoenix gjør en fantastisk jobb i å portrettere jokeren. Flere som gleder seg til denne godbiten av et thrillerdrama? Den mislykkede komikeren Arthur Fleck drives til galskapens ytterpunkt. I sin konstante streben på å gjøre andre glade, har han selv blitt offer for latterliggjøring. Når det tipper over blir komedien til en nedadgående spiral av grusomheter, og Fleck glir inn i rollen som alteregoet The Joker.

Quentin Tarantino er selvfølgelig geniet bak fantastiske Once upon a time in Hollywood, og kunne feire seieren for beste produksjonsdesign og beste birolle for Brad Pitts strålende jobb som stuntmannen Cliff Booth. Her møter vi Leonardo DiCaprio i hovedrollen som TV-stjernen Rick Dalton, i sterkt samspill med Brad Pitt. Filmen tar for seg show bizens gullalder, drømmer og brutale virkelighet. Og midt oppi det hele, Mansons drapsorgie tatt til nye dimensjoner. Once upon a time in Hollywood er actionfylt og tander, rå og polert – alt på en gang. Likte du «Inglorious Bastards» og «Django Unchained», er denne et must!

Beste animasjonsfilm gikk selvfølgelig til denne lattertriggeren av et eventyr. Det er vanskelig å ikke like historiene om de levende lekene som går gjennom ild og vann for hverandre, og for barnet som eier dem. Det blir ikke mindre likandes når de i Toy Story 4 får en ny venn på laget, en hjemmelaget plastgaffelleke. Supersjarmerende Gaffen befinner seg midt i en identitetskrise der han lurer på om han er søppel eller en ekte leke med mål og mening i livet. Han forsvinner på en bobiltur, og Woody og gjengen tar ut på redningsoppdrag. Pixar får det til gang på gang, nemlig å skape hjertevarm underholdning med mening. Toy Story 4 er intet unntak og anbefales på det sterkeste – enten du har barn eller ei.

Elsker du å følge store talenters reise mot stjernene – helst ispedd deilig musikk fra legendene selv? Da er denne noe for deg! Rocketman er beretningen om Elton John og hans eventyrlige liv – fra å være et sjenert barn til å bli en internasjonal superstjerne med eviggrønne pophits, glitter og glam. Filmen gikk av med seieren for beste originalsang, Love Me Again, som forøvrig setter standarden for en musikalsk kveld av dimensjoner. Her er det bare å lene seg tilbake og la seg inspirere!

Oscarfilmer på kino

Noen av vinnerne går fortsatt på kino eller har premiere i løpet av nærmeste fremtid. Her er Oscarvinnerne du kan glede deg til!

Parasite

Gjør deg klar til en filmopplevelse uten sidestykke! Regissør Bong Joon-ho kunne reise hjem med den gjeve Gullpalmen fra Cannes, og vant i natt Oscar for beste regissør, beste film, beste utenlandske film og beste manus! I Parasite møter vi en fattig familie på fire som bor i en nedslitt kjellerleilighet i byen. Fremtidsutsiktene er dårlige, men plutselig åpenbarer det seg en gyllen mulighet i all elendigheten. Filmen leker med ulike sjangre, slik at vi som seere slynges mellom humor, thriller, drama og satire.

1917

Storslagent krigsdrama i regi av Sam Mendes gav hele ti Oscar-nominasjoner og tre seiere. Vi tas tilbake til 1. verdenskrig der to unge britiske soldater, Schofield (George MacKay) og Blake (Dean-Charles Chapman), sendes ut på et tilsynelatende umulig oppdrag. De skal krysse fiendtlig territorium for å gi en isolert bataljon en livsviktig beskjed. Kommer den ikke frem i tide, betyr det den sikre død for hele bataljonen, inkludert Blakes egen bror.

Bombshell

«Bombshell» er filmen om kvinnene som ble utsatt for seksuell trakassering av grisete menn i Fox News. Dette er en sterk historie med #metoo-tematikk, basert på virkelige hendelser med høyt mediefokus. Charlize Theron, Nicole Kidman og Margot Robbie sørger for nødvendig tyngde i de viktigste hovedrollene, mens John Lithgow er overbevisende slesk som den aldrende Fox News-sjefen Roger Ailes. Filmen vant Oscar for beste sminke og hår.

Little Women

Filmen var nominert til seks Oscar, og vant Oscar for beste kostymedesign. Den syvende dramatiseringen av Little Woman viser at noen historier aldri går av moten. Utgangspunktet er boka med samme navn, skrevet av Greta Gerwig i 1968. Her reflekterer Jo March over livet sitt og forteller historien om sine søstre – fire unge kvinner som bestemmer seg for å leve livet på egne premisser.

Laster

Med Canal Digital-appen har du TV-underholdningen med deg overalt. Se filmer, serier og TV-program på alle skjermer.