Currently no picture - size requirement: [570 – 2340] ⨉ [style guide height]

Slik får du den ultimate TV-opplevelsen

Stadig flere kjøper toppmoderne smarte TV-er med 4K UHD- oppløsning. Men visste du at det skal mer enn en moderne TV til for å få den ultimate opplevelsen? Fremtidens TV beskrives med fancy begrep som 4K, UHD og HDR. Kort fortalt handler 4K om pixler, UHD (Ultra High Definition) om oppløsning, mens HDR (High Dynamic Range) sier noe om kontrastrommet og fargemetningen. Det vil si at med en toppmoderne TV får du enda bedre bildekvalitet, skarpere detaljer, klarere bildeflyt og et større og mer virkelighetsnært fargerom. Men det er ikke nok bare å ha en TV som er klar for fremtiden. Her er fire ting du trenger å vite når du rigger deg for fremtidens TV-opplevelse.

Du trenger en dekoder som støtter 4K UHD-formatet

Det er ikke sånn at alle dekodere uten videre støtter 4K UHD-formatet. Vår nye dekoder, OnePlace, er en av de første dekoderne på det norske markedet som støtter formatet.

Nå som utvalget av 4K UHD-TV-er er større, er den Android-baserte TV-løsningen klar til dyst når 4K-innholdet kommer.

Les også: OnePlace samler alt på ett sted. Hva betyr egentlig det?

Du trenger et satellitt-TV-abonnement eller svært god internettforbindelse

Med TV-abonnement fra Canal Digital Satellitt får du all båndbredden du trenger for å oppleve krystallklare bilder i 4K UHD.

TV-signalene som sendes via kabel eller fiber komprimeres for at flest mulig TV-kanaler skal få plass i kabelen, noe som betyr at du må ha svært god internettforbindelse for å kunne nyte 4K-innhold. Men når TV-signalene sendes direkte fra satellitt komprimeres ikke disse, og du får mye bedre kvalitet.

4K-innhold krever relativt mye data, noen estimerer ca. 7 GB i timen og er det flere som deler nettforbindelsen hjemme risikerer du tregere forbindelse. Anbefalt internetthastighet for å få den optimale TV-opplevelsen er derfor mellom 15 mbit/s og 25 mbit/s.

Du trenger en veldig stor TV for faktisk å oppleve 4K UHD-oppløsning

4K er en produksjonsstandard og viser til antall piksler på en TV-skjerm. Full HD har 1920 piksler i bredden og 1080 i høyden, mens 4K har 3840 i bredden og 2160 i høyden.

I en vanlig stue, hvor man typisk sitter 2,5 meter fra skjermen, bør da skjermen være 80 tommer eller større.

En tommelfingerregel er at hvis avstanden mellom skjermen og der du sitter, er fra 1,5 til 2,5 ganger billedhøyden, har du glede av 4K UHD-oppløsning.

Innholdet må faktisk ha blitt laget i 4K UHD-format

Det finnes flere kringkastere rundt i Europa som produserer 4K-innhold, men det er svært lite i Norge, enn så lenge.

Dette er litt som høna og egget: Innholdsprodusentene venter på at nok kunder skal ta i bruk teknologien, mens kundene venter på at innholdet skal komme.

Det er likevel noe 4K-innhold du kan se allerede nå. Du finner massevis av innhold på YouTube, Netflix har flere filmer og serier, og på Viasat Ultra HD kan du se sportsinnhold i 4K.

Nå som du vet litt mer skulle alt ligge til rette for at du skal få den ultimate TV-opplevelsen når det kommer mer 4K-innhold i tiden fremover. Enjoy!

Les også: De mest stilte spørsmålene om OnePlace

23.02.2018 - Canal Digital redaksjonen
For kundehvendendelser benytt vår chat eller besøk våre kundeservicesider.

Bestill OnePlace

Det er forskjell på dekodere før og OnePlace nå. Rigg deg for fremtidens TV-opplevelse du også. Bestill OnePlace nå!

Er du ikke Canal Digital Satellitt-kunde kan du bestille OnePlace her.

Er du allerede Canal Digital Satellitt-kunde kan du enkelt bestille OnePlace på Min Side.

Vil du vite mer om OnePlace, finn ut enda mer her.