Publisert: 14.01.2020

Montør Jan Rune Nilsen: – Det skal oppleves og sees at det har vært fagfolk i hus

Det Jan Rune Nilsen ikke kan om parabol er ikke verdt å vite. Men det er møtet med mennesker han setter størst pris på når han er på jobb.

Bore et hull i en yttervegg. Hvor komplisert kan det være? En drill, et bor, en vegg. Kjør på. Hva kan vel gå galt?

Sånn tenker de fleste av oss, men ikke Jan Rune Nilsen, montør for Canal Digital på Sørlandet. Heldigvis.

Vakre Hesnesøy

Det er formiddag. Værgudene over Sørlandskysten får ikke bestemt seg om de skal velsigne den vakre skjærgården med sol eller regn. Resultatet er en slående regnbue over vakre Hesnesøy utenfor Grimstad.

Canal Digitals montører har fokus på kvalitet og effektivitet

Etter en rask, men frisk tur utover i åpen båt, står nå Jan Rune Nilsen på et stillas på sørveggen til en sjarmerende fritidsbolig under totalrenovering.

Rask, bestemt og effektiv

Han jobber raskt, bestemt og effektivt, men under Canal Digital-capsen kverner de små grå. De jobber blant annet med dette hullet som skal skal sørge for at ledningen kommer seg inn på loftet fra parabolantenna.

Det er mye å tenke på. Jan Rune tenker på treet som står noen meter fra veggen. Det kan komme til å forstyrre signalene når det blir større. Jan Rune tenker på om det finnes strømledninger eller vannrør på innsiden, de bør boret i så fall unngå. Så tenker han på vinkelen på selve hullet.

Når han endelig setter boret mot ytterveggen, borer han på skrå oppover. Slik at vann og fuktighet ikke renner inn i veggen.

Arbeidsdagen til Jan Rune Nilsen består av hundrevis av slike små beslutninger som menigmann ikke ville funnet på å tenke over. Høy kvalitet er summen av mange riktige beslutninger som tas av fagfolk med høy kompetanse og lang erfaring.

Canal Digitals montører har fokus på kvalitet og effektivitet

– Jeg bruker den tida som trengs for å få jobben skikkelig gjort. Selv om det betyr mange lange dager.

For den rutinerte montøren er kvalitet alfa og omega.

– For meg betyr kvalitet veldig mye. Jeg er en fagperson og setter min ære i å levere et faglig godt produkt. Det skal oppleves og sees at det har vært fagfolk i hus. Man skal gjøre en jobb som folk stoler på er bra utført, og de skal føle at de er i trygge hender.

Oppdraget er løst

Noen minutter senere viser flatskjermen sylskarpe bilder av en like sylskarp Poirot i gang med å løse et innfløkt mordmysterium i den egyptiske ørken. Takket være Jan Rune og signalene fra satelitten som befinner seg 49000 kilometer unna. Oppdraget er løst.

Den blide sørlendingen tok fagbrev som radio- og tv-reperatør for 20 år siden. De siste 10 årene har han jobbet som servicetekniker på heltid.

 

Canal Digitals montører er opptatt av kvalitet og effektivitet

Tusenvis av paraboler er montert, tusenvis av kilometere er tilbakelagt. På sin vei har han også sett begredelige resultater etter en del useriøse «cowboyer» som dessverre også opererer i bransjen.

Cowboyer i bransjen

– Jeg har sett mye humbug som jeg har måttet rydde i. En gang så en parabol som var montert i hoftehøyde rett bak verandadøra. Så hver gang døra ble åpnet, traff den parabolen. Teknikeren hadde sagt at det var det eneste stedet på veggen det var signal, men det stemte ikke, forteller Jan Rune, og legger til:

– Og det synes jeg ikke noe om!

Og for alle kjenner litt til det sørlandske, blide og milde lynne: «Og det synes jeg ikke noe om!» er det nærmeste en sørlending kommer en saftig kraftsalve.

Elsker jobben sin

En fornøyd kunde frakter Jan Rune Nilsen tilbake til fastlandet. Det er på tide å komme seg videre. Den trofaste Berlingoen venter på kaia.

– Hva med lunsj?

– Det har jeg ikke tid til. Jeg spiser litt i bilen. Bilen er både kontor, arbeidsplass og kantine. Det er en fin plass.

Som ansatt i Kristiansand-baserte Montøren AS er Nilsen godt kjent på veiene på Sørlandet.

– Jeg stortrives med jobben min. Jeg får komme hjem til folk, og møter de i sin stue. Ingen dager er like fordi alle folk er forskjellige. Det tekniske er interessant, men det er det det personlige og medmenneskelige som er mest interessant for min del. Det å møte folk en til en, være en hobbypsykolog eller samtalepartner.

– Å være en hjelper, det synes jeg er flott, sier Jan Rune Nilsen.

Det beste av TV og streaming samlet på ett sted

Er du kunde hos oss får du ikke bare overlegen lyd- og bildekvalitet på den store skjermen i stua. Vi har også den rå Allente-appen som gjør at du kan strømme og se TV når og hvor du vil.

Med vår nyeste dekoder får du maks valgfrihet til det du vil se samlet på ett sted.

Med Allente-appen kan du se favorittprogrammene dine når og hvor du vil - på alle skjermer

Min Side er din selvbetjente kundeservice med alt du trenger å vite om abonnementet ditt.