Hjem til Jul - sesong 2

Et år er gått siden Johanne (Ida Elise Broch) forlot oss i døråpningen med et bredt smil om munnen, og alle stilte seg det samme spørsmålet: hvem sto på den andre siden? Og valgte hun riktig til slutt? Vi har hatt gleden av å ta en prat med Broch i forkant av premieren på sesong 2 av Hjem til Jul, hvor hun deler sine tanker om sin karakter og utfordringen med å finne kjærligheten i tredveårene.

I første sesong møter vi en litt forvirret Johanne som kommer til skade for å lyve på seg en kjæreste under årets juleselskap, som igjen resulterer i en 24-dager «lang» leting etter en partner. Et julebord, utallige sveip til høyre og en runde med speed-dating senere, møter vi en Johanne som nå har blitt flere erfaringer rikere, både på godt og vondt.

«I denne sesongen vet hun litt mer hva hun vil gå for, og hun har vel funnet ut at speeddating ikke var helt tingen», ler Broch. «Det er best når det skjer naturlig».

Brudd og frieri

Serien utspilles i tradisjonen tro under julestria, men i år blir det ingen alminnelig feiring. Etter vonde nyheter fra foreldrene (Anette Hoff og Dennis Storhøi) om at de ønsker tid fra hverandre, må nemlig Johanne selv stå for årets julemiddag, på tross av manglende kokkekunnskaper. Midt oppi dette får vi et frieri, nye dater, festing, smertefull bikinivoksing og gjensyn med gamle flammer.  

Hjem til Jul - sesong 2
© 2020 Netflix

Ufiltrert og ekte

Broch innrømmer at hun kan kjenne seg igjen i flere av utfordringene Johanne står ovenfor, og anerkjenner viktigheten av en serie som representerer det å være kvinne i tredveårene, og hvilke forventninger og press man blir pålagt, både fra samfunnet, familie og venner.

«Du har ikke lenger et hav av tid til å drømme deg bort», sier Broch. «Det er jo den store kjærligheten alle leter etter, men for kvinner er det jo alltid en ekstra omstendighet man må ta hensyn til, bare i kraft av å være kvinne», sier hun.

Akkurat derfor skiller kanskje denne serien seg fra andre typiske romantiske komedieserier. Den tar for seg realistiske utfordringer og er upolert og autentisk. «Jeg tror folk vil sette pris på det», sier Broch. «Den er jo fortsatt, etter sin sjanger, en romantisk komedie, men samtidig blir den tatt ganske på alvor og man får følelsen av at dette er ekte mennesker». «Det er også veldig norsk, men det liker jeg fordi det er troverdig», smiler Broch.

Fra idylliske julegater til innendørs studio

Sesong 2 byr også på gjensyn med kjente fjes som Felix Sandman, Stian Blipp, Gabrielle Leithaug og Oddgeir Thune. At serien ble ferdig til jul var faktisk ingen selvfølge ettersom innspillingen måtte flyttes fra de velkjente idylliske julegatene i Røros, til et innendørs studio på grunn av coronarestriksjoner.

«Jeg husker spesielt de siste ti dagene på sett. Da var vi veldig fokusert på at alle bare måtte på jobb og rett hjem fordi vi måtte få landet dette før jul», sier Broch. Heldigvis fikk de igjen for det harde arbeidet, og til vår glede kan vi følge Johannes ektefølte søken etter kjærlighet i Røros’ gater i år og.     

Hun bekrefter også lattermildt at denne sesongen er litt mer familievennlig enn sesong 1, hvor det var et par-tre scener man kanskje ikke helst vil se med svigers. Broch håper at serien er såpass tidløs at det blir en juletradisjon, noe vi har all tro på at den blir!

Se Hjem til Jul sesong 2 hos Netflix fra 18. desember. 

Det er lett å finne og se Netflix på OnePlace. Brukerveiledningen viser deg kort og godt hvor og hvordan. Der finner du enda flere spørsmål og svar om OnePlace og Netflix.